Συνέχεια στην “κόντρα” Βιολέττα – Γιαννίτση δίνει νέα επιστολή προς το Skiathoslife.gr από τον πρώτο με αφορμή την απάντηση που δέχτηκε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για την παγκόσμια ημέρα των ζώων

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι μια ευκαιρία για να δούμε όλοι ποια είναι η σχέση μας με το περιβάλλον και τα πλάσματα του κόσμου, μακρύτερα από τον μικρόκοσμό μας, κι όχι ημέρα για αντιπαραθέσεις.

Η συζήτηση αφορά στο φιλοζωικό προφίλ μιας ολόκληρης χώρας και το άρθρο μου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είχε επιπρόσθετα δικές μου σκέψεις για τη σπουδαιότητα του ρόλου των Δήμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης σ’ αυτό.

Μιλάμε για τη φιλοζωική εικόνα της Ελλάδας, που σήμερα καταρρακώνεται από περιστατικά σαν αυτά με τα γαϊδουράκια στο Δήμο Σαντορίνης ή με τις φόλες που σπέρνονται κάθε τόσο στη Σκιάθο και αφορούν τη γενική κατάσταση, όχι τον κ. Γιαννίτση προσωπικά, μιας και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει, ούτε να διαχειριστεί όλα τα παραπάνω.

Μιλάμε για τη γενική ευθύνη για το περιβάλλον, αλλά κυρίως για την αδιαφορία και την αδράνεια των Δημοτικών Αρχών σε σύνολο, από το οποίο δεν εξαιρείται η δική μας.

Το περιβάλλον και το σύνολο είναι η συζήτηση και δυστυχώς οι οποιεσδήποτε αξιοπρόσεκτες ατομικές προσπάθειες του κ. Γιαννίτση, ή κι άλλων στελεχών της Δημοτικής Αρχής μέχρι τώρα στα ατομικά τους καθήκοντα, δεν καθρεφτίζουν απαραίτητα μια ιδανική πραγματικότητα που να μην επιδέχεται βελτιώσεις.

Βελτιώσεις σαν αυτές που ο ίδιος ο κ. Γιαννίτσης και όλοι φωνάζουμε εδώ και καιρό, όπως η προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων για το Δήμο ύψους 59.520€ που έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο και του γερανοφόρου τους ύψους 34.720€.

Σαν την ανάθεση για τη σωστή διαχείριση του ΧΥΤΑ προϋπολογισμού 487.756,13€ , η οποία δεν εκτελείται από τη διοίκηση του Δήμου, δυσχεραίνοντας τη διαχείριση των απορριμμάτων και οδηγώντας σε κατάρρευση το τοπικό οικοσύστημα.

Σαν την προμήθεια σωστών εργαλείων, όπως του νέου απορριμματοφόρου με πρέσα προϋπολογισμού 87.000€, που θα βοηθήσει στην ταχύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων και θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής τις δικές μας και των αδέσποτων ζώων, που σήμερα περιπλανώνται στους κάδους με όλα τα επακόλουθα.

Βελτιώσεις τελικά σαν τις παραπάνω και άλλες πολλές, για τις οποίες ο κ. Γιαννίτσης μάλιστα έφτασε μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου ακόμα και σε δημόσια μαζική διαμαρτυρία κατά του Δημάρχου και του έτερου Αντιδημάρχου, επιδίδοντας έγγραφο διάβημα και καταγγέλλοντάς τους για αδράνεια και κακή λειτουργία της διοίκησης στα τμήματα που προΐστανται, η οποία εμποδίζει την εκτέλεση των καθηκόντων του τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, στο οποίο είναι υπεύθυνος Αντιδήμαρχος.

Τέλος, ένας από τους (εναπομείναντες) λόγους που υπήρξα, ως πρόσφατα, μέλος αυτής της Δημοτικής αρχής, είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη λαϊκισμού, την οποία ορθά αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γιαννίτσης._