ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ούτε λόγος του Υπουργείου για φορολογικά κίνητρα

 

Απάντηση της Υπουργού Τουρισμού σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρου για το «Mamma mia».

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, κ. Χρήστος Μπουκώρος στα πλαίσια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου στην κυβέρνηση, σχετικά με την πραγματοποίηση των γυρισμάτων της δεύτερης ταινίας του «Mamma mia» στην Ελλάδα, και ειδικότερα στις περιοχές του Πηλίου και των Σποράδων, όπως και στην πρώτη, απάντησε το Υπουργείο Τουρισμού.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι αρμόδιο για την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υποστηρίζεται ότι ουδέποτε δεν είχε γίνει κάποια προσέγγιση και δεν είχε κατατεθεί στον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου κάποιο αίτημα ή πρόταση για την εν λόγω ταινία. Σημειώνεται, επιπλέον, ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ως εποπτευόμενος από το Υπουργείο Τουρισμού έχει ως στόχο την προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών μέσω της προώθησης διαφόρων δράσεων, με στόχο την προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού.

Πάντως η Υπουργός Τουρισμού δεν αναφέρεται στην απάντησή της σε κάποιο συγκεκριμένο κυβερνητικό σχεδιασμό, με παροχή φορολογικών ή άλλων κινήτρων, προκειμένου η Ελλάδα να προσελκύσει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, σχολίασε ο βουλευτής Μαγνησίας.