Αντ. Μοροπούλου στο Πρακτορείο Fm: Παγκόσμιας διάστασης το έργο αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου

Την παγκόσμια διάσταση του έργου αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου υπογράμμισε η επιστημονικά υπεύθυνη της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, καθηγήτρια του ΕΘνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Αντωνία Μοροπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι μια μεγάλη υπόθεση για όλο τον κόσμο» ανέφερε η κ. Μοροπούλου, εξηγώντας πως το γεγονός ότι στη χθεσινή παράδοση του έργου στην Ιερουσαλήμ, ήταν παρόντες άνθρωποι από όλες τις ηπείρους την έκαναν να αισθανεί ότι «εκείνη την ώρα παραδίδαμε σε όλη την ανθρωπότητα το Ιερό Κουβούκλιο και τον Πανάγιο Τάφο».

«Η πρωτοβουλία του Θεόφιλου του Γ’ είχε την υποστήριξη και των τριών θρησκευτικών κοινοτήτων, των Κουστωδών του Παναγίου Τάφου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είχε την τιμή μετά την πρόσκλησή του να αναλάβει τη μελέτη και όλη την επιστασία του έργου και γι αυτό είμαστε πολύ περήφανοι που η Ελλάδα πρωτοστάτησε, αλλά όχι μόνη της, πραγματικά σε διάλογο και ενότητα με το τάγμα των Φραγκιστανών, με το Πατριαρχείο των Αρμενίων που μαζί τους το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο ελάμβανε όλες τις στρατηγικές αποφάσεις για το έργο» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η παρουσία του πρωθυπουργού σήμαινε ακριβώς αυτή τη μεγάλη αναγνώριση, ότι η Ελλάδα είχε την ευθύνη του έργου, αλλά και το Πολυτεχνείο».

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με την κ. Μοροπούλου, «ήταν όλος ο κόσμος παρών, διαδικτυακά, μιντιακά, απ? όλες τις ηπείρους παρακολούθησαν το γεγονός», γεγονός που την έκανε να αισθανεί «ότι εκείνη την ώρα παραδίδουμε, όχι μόνο στις τρεις θρησκευτικές κοινότητες στην Ιερουσαλήμ, όχι μόνο στη χριστιανική ενότητα που υπογράμμιζε η παρουσία του Παναγιοτάτου του Οικουμενικού Πατριάρχου, του εκπροσώπου του Πάπα και του εκπροσώπου της Καθολικής, όπως λέγεται, με την έννοια της συνολικής, εκκλησίας των Αρμενίων, αλλά παραδίδαμε σε όλη την ανθρωπότητα το Ιερό Κουβούκλιο και τον Πανάγιο Τάφο».