Η Σκιάθος είναι ένας ευλογημένος τόπος που δίνει απλόχερα έμπνευση, ένας τόπος που ανοίγει τους δρόμους της καλλιτεχνικής δημιουργίας . Η έμπνευση που πηγάζει από το νησί της Σκιάθου είναι ένα δώρο που μοιάζει με αποκάλυψη. Προκαλεί τον αποδέκτη του να υψωθεί ,να δραστηριοποιηθεί, να προχωρήσει σε πράξεις, να ‘’ποιήσει’’ . Η Σκιάθος των ποιητών – εκ του ποιώ – είναι ο γενικός τίτλος όλων των οργανωμένων από τον Δήμο δράσεων, που αποσκοπούν στην προβολή των πνευματικών και λογίων ανθρώπων του νησιού , την διάσωση και προβολή του έργου τους.

Παράλληλα με τους Σκιαθίτες δημιουργούς, στην ίδια ομάδα δράσεων κατά καιρούς ,θα τιμώνται ποιητές , μουσικοί , ζωγράφοι και συγγραφείς που δημιούργησαν στην Σκιάθο εμπνεύστηκαν από την ομορφιά και την ενεργειακή ιδιαιτερότητα του τόπου.

Ξεκινάμε με εκδήλωση μνήμης και τιμής του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη το Σάββατο 26/10 στις 20.00 στο πνευματικό κέντρο ιερών ναών Σκιάθου όπου ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης θα διαβάσει έργα του συγγραφέως και η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου θα τραγουδήσει μια νέα σύνθεση του Αντώνη Μιτζέλου πάνω σε μελοποιημένη ποίηση του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη. Ομιλητές θα είναι ο συνθέτης κ.Αντώνης Μιτζέλος με θέμα ”Ο Παύλος Νιρβάνας για τον Μωραϊτίδη”, ο συγγραφέας κ.Γιώργος Σανιδάς με θέμα ”Η πεφιλημένη και λυσίπονος συντροφιά του Μωραϊτίδη” και ο Υπ. Διδάκτωρ θεολογίας του Α.Π.Θ κ.Κωνσταντίνος Κουτούμπας με θέμα «ο ποιητής Αλέξανδρος Μωραϊτίδης». Είσοδος δωρεάν.