Κοινή επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κοινοποίησαν προς τους Βουλευτές του Νομού τον Δήμαρχο Σκιάθου και τους Δημοτικούς Συμβούλους εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μέλλον των μικροσυγκοινωνιών. Η επιστολή έχει ως εξής :

Συγκεντρωθήκαμε και συζητήσαμε από κοινού το θέμα που έχει προκύψει ως προς την εύρυθμη λειτουργία των μικροσυγκοινωνιών Σκιάθου – Κουκουναριές.

Κατόπιν αυτού με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και αφού λάβαμε σοβαρά υπόψιν μας τις απόψεις και τις θέσεις κατά τις συναντήσεις μας τόσο με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα όσο και των εκπροσώπων της Μείζονος αντιπολίτευσης, αποφασίσαμε και κοινοποιούμε στους πολίτες τις παρακάτω προτάσεις μας :

  • Να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία γραφείου Εσωτερικού Οργανισμού Συγκοινωνιών (Ο.Ε.Υ) όπως αυτή μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τον Δήμο Σκιάθου. Γνωρίζοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες που θα χρειαστούν θεωρούμε προτεραιότητα την παραπάνω ενέργεια.
  • Παράλληλα με την πρώτη μας πρόταση ζητούμε από τους τοπικούς βουλευτές να ασκήσουν την όποια πίεση προς την Κυβέρνηση και να φέρουν την τροπολογία που θα δίνει το δικαίωμα στο Δήμο Σκιάθου και εκτός της Περιφέρειας να λειτουργήσει την Μικροσυγκοινωνία με τα δικά της μέσα ή με μίσθωση σε ιδιώτες.

Φρονούμε ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι ολέθρια και αναποτελεσματική για το μέλλον των μεταφορών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Μία μη αποτελεσματική λύση θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη μας που ήδη μετρούν τις πληγές τους από τις θεομηνίες, την πτώχευση της Thomas Cook και τον Koρωνοϊό.

Ζητούμε από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου να συναινέσουν σε μία αποδεκτή λύση αφήνοντας πίσω όποιες άλλες διαφορές.

Γνωρίζοντας πως ο ρόλος μας δεν είναι εκτελεστικός αλλά συμβουλευτικός και με γνώμονα τα παραπάνω που εκθέσαμε ευχόμαστε σε μια σύντομη λύση των Μικροσυγκοινωνιών του Δήμου Σκιάθου.