Ανδρεάδης προς Κουντουρά: To 95% για ό,τι γίνεται στον τουρισμό το κάνουν οι ιδιώτες και το 5% το κράτος

Ανδρεάδης προς Κουντουρά: To 95% για ό,τι γίνεται στον τουρισμό το κάνουν οι ιδιώτες και το 5% το κράτος

Μπορεί να μίλησε λίγο στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αλλά ήταν σαφές το μήνυμα προς την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη όταν ανέφερε ότι το 95% για ό,τι γίνεται στον τουρισμό το κάνουν οι ιδιώτες και μόνο το 5% το κράτος.

Είχε προηγηθεί η ομιλία της κ. Κουντουρά. Όταν τελείωσε την ομιλία της  λίγοι ήταν οι ξενοδόχοι  από τους περίπου 1.000 παρισταμένους που την χειροκρότησαν, γεγονός που αποτέλεσε σημείο σχολιασμού στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης.

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στην αίθουσα όταν ο κ. Τσακίρης ζήτησε από την κ. Κουντουρά να πάρει πίσω το Τέλος Διανυκτέρευσης . Μέχρι και φωνές ακούστηκαν από το κοινό των ξενοδόχων προς την κ. Κουντουρά όταν διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα για τη μη επιβολή του Τέλους Διανυκτέρευσης.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον κ. Ανδρεάδη -που ετοιμαζόταν να μιλήσει εκείνη τη στιγμή -να ζητήσει από τους ξενοδόχους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, καθώς έβλεπε ότι τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν απ’ όσους θεώρησαν ότι η κ. Κουντουρά δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα επιβληθεί ή όχι το Τέλος. Αυτό, πάντως, που είναι σίγουρο για τη χθεσινή βραδιά είναι ότι ήταν από τις πιο δύσκολες για την υπουργό ως ομιλήτρια σε τουριστικό κοινό καθώς αντιμετώπισε τη δυσπιστία για όσα έλεγε από τη μεγαλύτερη μερίδα των ξενοδόχων .