Αναφορά κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς, η Βουλευτής Μαγνησίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, με τη συνυπογραφή του Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, με θέμα την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας Covid-19, βάση της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Στην αναφορά επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του myschool  οι μαθητές υπερβαίνουν τους 20 ανά τάξη στο 66% των Γυμνασίων, στο 45% των ΕΠΑΛ και στο 64% των ΓΕΛ ενώ υπάρχουν και 11 τμήματα με 27 μαθητές. Επιπλέον, το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί, ενώ δεν έχουν γίνει ενέργειες για αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων για καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών. Τέλος, τα κενά των καθηγητών που υπάρχουν είναι περίπου 50 παρόλο που πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Οι Βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέσω της αναφοράς στηρίζουν τα αιτήματα της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας για:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα μέχρι 15, ανάλογα και με το μέγεθος της αίθουσας
  • Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των έκτακτων  αναγκών και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών σε προσωπικό
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων
  • Μαζικά δωρεάν τεστ κορωνοϊού για μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών και τον εφοδιασμό του Νοσοκομείου με μοριακό αναλυτή εξετάσεων για κορωνοϊό.