Ευχαριστώ πολύ τους φίλους και «φίλους» της παράταξης του κ.Θ.Τζούμα που θύμισαν στους συμπολίτες μας τους λόγους της ίδρυσης το 2009 της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου και της καθόδου της στις εκλογές.
Έχω πλέον πεισθεί ότι η ικανότητα των στελεχών του κ. Θ.Τζούμα στην κατανόηση όχι μόνο του Σκιαθίτικου ιδιώματος αλλά και της ελληνικής γλώσσας είναι ίσως λίγο καλύτερη από την σχέση του επικεφαλής της με την επιστήμη της Χημείας και από την σχέση της γνωστής υποστηρίκτριας-επικοινωνιολόγου του με την ειλικρίνεια.
Παρακαλώ διαβάστε με προσοχή το φωτογραφικό απόσπασμα του προγράμματος της ΑΚΠΣ του 2010 που ανήρτησαν.
Από τότε πέρασαν 9 χρόνια, μεσολάβησαν δύο δημοτικές θητείες στις οποίες συμμετείχα ως επικεφαλής της ελάσσωνος μειοψηφίας, μία οικονομική κρίση, 3-4 μνημόνια, ένα σχεδόν Brexit και πολλά άλλα.
Εννέα(9) χρόνια που έζησα τα προβλήματα του νησιού και της διοίκησης του Δήμου, συνεργάστηκα με τους Δημάρχους κ.Πλωμαρίτη και κ.Πρεβεζάνο, τους συμβούλους και τους υπαλλήλους του Δήμου μας για την επίλυσή τους.
Και φτάσαμε στο 2019.
Τώρα οι ανάγκες απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Γι’ αυτό άτομα από 6 δημοτικές παρατάξεις, μετά από ειλικρινείς συζητήσεις αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στον σχηματισμό ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με την σημειολογική ονομασία «ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ» με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη, Δήμαρχο με αποδεδειγμένο έργο και αποφασισμένο για σύνθεση και συνεργασία.
Λυπάμαι που ορισμένοι έπεσαν στην παγίδα της φτιαχτής εικόνας του φερέφωνου των «φίλων της Σκιάθου», του λαϊκισμού του «αρνιού και της επιταγής» και της «αλαζονικής αμάθειας».
Ελπίζω όμως ότι η ομάδα του κ. Θοδωρή Τζούμα θα καταλάβει και από τον Σεπτέμβριο και μετά θα ενεργεί για το καλό της Σκιάθου και όχι των «φίλων» της. Της εύχομαι δε, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να είναι ΑΡΙΣΤΗ στο ρόλο που θα της αναθέσει ο λαός της Σκιάθου στις 26 Μαΐου, αυτόν της δημιουργικής ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Με τιμή
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ