Εκπαιδευτικός που δίδασκε και στα δύο σχολεία εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό
Την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία των 24ου και 15ου συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων Βόλου έλαβε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό.
Όπως έγινε γνωστό, η εκπαιδευτικός που νοσεί από κορωνοϊό δίδασκε και στα δύο σχολεία γι΄αυτό και πάρθηκε αυτή η απόφαση, η οποία τέθηκε από σήμερα σε ισχύ. Η αναστολή θα ισχύσει έως τις 4 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ η εν λόγω εκπαιδευτικός δίδασκε και σε τρίτο σχολείο του Βόλου, ωστόσο δεν πάρθηκε κάποια άλλη απόφαση για αναστολή λειτουργίας κάποιου άλλου τμήματος ή του τρίτου αυτού σχολείου, καθώς όπως ορίζει το πρωτόκολλο για να κλείσει σχολείο ή τμήμα θα πρέπει το κρούσμα να έχει έρθει σε επαφή τις τελευταίες 48ωρες από την επιβεβαίωσή του και πάνω από δύο διδακτικές ώρες. Όπως τόνισε στο magnesianews.gr ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος η εκπαιδευτικός δεν μετέβη στο τρίτο σχολείο το τελευταίο 48ωρο, ούτε είχε κάνει μάθημα για πάνω από δύο διδακτικές ώρες.
https://magnesianews.gr/slider/anastalthike-i-leitoyrgia-gia-14-imeres-ton-24o-kai-15o-dimotikon-scholeion-voloy-logo-koronoioy.html