Έχουμε ξανατονίσει επανειλημμένως το πρόβλημα με την ανακύκλωση στο νησί της Σκιάθου και ιδιαίτερα κατά την Καλοκαιρινή τουριστική περίοδο τότε δηλαδή που ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών είναι 6πλάσιος του χειμερινού.

Δυστυχώς (αν και οι κάτοικοι το επιθυμούν) φαίνεται πως ο Δήμος δεν είναι έτοιμος να διαχειριστεί αυτό τον μεγάλο όγκο αφού ένα μεγάλο τμήμα του νησιού παραμένει χωρίς κάδους ανακύκλωσης.

Πρόσφατα και αφού είχαμε αναφέρει πως στην περιοχή της Παναγίας (Λιμνιάς) έχει αφαιρεθεί ο κάδος για την ανακύκλωση των πλαστικών ειδών, τοποθετήθηκε ένας άλλος μικρότερος αλλά για το γυαλί (λες και έχουμε τα μπαρ εκεί).

Οι κάτοικοι βέβαια ως ένδειξη διαμαρτυρίας – αν και γνωρίζουν πως ο συγκεκριμένος μπλε κάδος είναι για την ανακύκλωση γυαλιού – ρίχνουν ότι έχουν από πλαστικά και αυτό γιατί θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου για να βρουν κάδο ανακύκλωσης (συγκεκριμένα στο πάρκινγκ του Νεκροταφείου).

Το SkiathosLife.gr μίλησε με μερικούς κατοίκους οι  οποίοι δεν διαψεύδουν την συγκεκριμένη πρωτότυπη διαμαρτυρία και όπως μας ανέφεραν : συνηθίσαμε και βοηθούσαμε την ανακύκλωση αλλά δυστυχώς εδώ και 6 μήνες ο Δήμος μας αναγκάζει να πηγαίνουμε τα ανακυκλώσιμα στο νεκροταφείο από την περιοχή Πλάκες. Αν έχεις μηχανάκι ή αυτοκίνητο μπορείς αλλά εμείς τα γεροντάκια των 80 ετών πως να πάμε».