Είμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού στο νησί (Σκιάθος) η πληρότητα πλησιάζει το 100%, αλλά ο Δήμος Σκιάθου “κάνει διακοπές”. Απουσιάζει η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά μέσα στο καλοκαίρι.

Τα προβλήματα με την ανακύκλωση όλο και πληθαίνουν μέρα με τη μέρα…Οι κάδοι ανακύκλωσης είναι άφαντοι σε πολλά σημεία του νησιού. Για παράδειγμα, εάν ένας ηλικιωμένος χρειαστεί έναν τέτοιο κάδο στην περιοχή “Πλάκες” θα πρέπει να πάει μέχρι το νεκροταφείο όπου βρίσκεται ο πρώτος διαθέσιμος. Θα πρέπει, δηλαδή, να διανύσει μια απόσταση περίπου 2χλμ.

Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου, στις 13:05 η εικόνα έξω από το Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου είναι απελπιστική.

Το κεντρικότερο σημείο της Σκιάθου η οδός “Παπαδιαμάντη” βρίσκεται στο έλεος των σκουπιδιών και της δυσοσμίας. Τόσο οι τουρίστες όσο και οι πολίτες του νησιού είναι υποχρεωμένοι να αντικρίζουν “βουνά” από σκουπίδια. Οι επισκέπτες του νησιού έρχονται αντιμέτωποι με την δυσοσμία, την εγκατάλειψη και την “βρωμιά”.

Η ώρα είναι 16:02 μόλις πέρασε το απορριματοφόρο του Δήμου, όπως βλέπουμε όμως δεν άλλαξε και πολύ η κατάσταση…διότι ήρθε σχεδόν γεμάτο.

Θέλουμε τουρισμό χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες του…

Για ποιο λόγο γίνονται ενέργειες για την προβολή του νησιού όλο το χειμώνα ενώ ουσιαστικά το καλοκαίρι το δυσφημίζουμε και αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε τα “φόντα” να ανταπεξέλθουμε στα απλά και καθημερινά;

Οι ευθύνες αυτή τη φορά που πρέπει να πάνε στο Δήμο ή στους πολίτες; Καλό θα ήταν να συντονιστούν Δήμος και πολίτες για το κοινό καλό – “συμφέρον” του νησιού και του τουρισμού. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι ντροπιαστικές εικόνες είναι οι τελευταίες.

Μέχρι τις 21:00 η περισυλλογή των σκουπιδιών δεν είχε γίνει…

 

ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΣΙΚΟΥΝΑ