Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους εισαγόμενους σε ΑΕΙ. Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από το Γενικό Λύκειο Σκιάθου υπήρξε συμμετοχή 30 συνολικά υποψηφίων, με αριστούχο τον μαθητή Χρήστο Νικητάκη ο οποίος συγκέντρωσε 18.053 μόρια.

“Τα μαθηματικά ήταν λίγο περίεργα, όπως επίσης και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, στην Πληροφορική ήταν πιο βάτα τα θέματα όπως υποστηρίζουν και οι συμμαθητές μου”, λέει ο Χρήστος ο οποίος έχει στόχο την σχολή Πληροφορικής Πειραιά.

Με πολύ καλά αποτελέσματα ακολουθούν επίσης οι μαθητές Τσανάκας Μ. (Οικονομικών & Πληροφορικής) με 16.835 μόρια, Ζυμαρικοπούλου Κ.(Θετικών Σπουδών) με 16.682 μόρια, η -για δεύτερη φορά εξεταστέα- Μίχα Ι. με 16.233 μόρια, Μανωλιού Ε. (Ανθρωπιστικών Σπουδών) με 15.402 μόρια και Κανταράκιας Φ.(Θετικών Σπουδών) Με 14.662 μόρια.

‘Απογοητευτική’ σχολιάζει ο διευθυντής του ΓΕΛ Σκιάθου Λ. Τζαβαλιάς την έκβαση των εξετάσεων καθώς μεγάλο ποσοστό μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση. “Υπήρχαν δυσκολίες στα φετινά θέματα, ιδίως στην κατεύθυνση των θετικών επιστημών. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί επίσης και η νοοτροπία των μαθητών οι οποίοι πολλές φορές δεν παίρνουν στα σοβαρά τις εξετάσεις και αμελούν την προετοιμασία.”

Τέλος, ο κ.Τζαβαλιάς ανακοίνωσε πως στις 4/7, 9/7, 11/7 και 15/7 το σχολείο θα είναι ανοιχτό στους μαθητές για τη βοήθεια υποβολής του μηχανογραφικού.