“Το μέλλον δεν θα’ ρθει απο μονάχο του, έτσι νέτο σκέτο,

αν δεν παρούμε μέτρα και μεις… “

 Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους που εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν τη τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Και στις 3 κάλπες επιδιώξαμε να δώσουμε πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε, να συνδέσουμε την κάθε μία αναμέτρηση με την πολιτική που ακολουθείται από τις Βρυξέλλες μέχρι και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν έμεινε μέρος, χώρος δουλειάς, άνθρωπος, που δεν κουβεντιάσαμε τις θέσεις μας, ανεξάρτητα αν διαφωνούσαμε ή συμφωνούσαμε.

Δίνουμε εκ νέου τη μάχη για τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών αποτυπώνουν μία μικρή άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2015.

Η κάλπη για την Περιφέρεια έδωσε ξεκάθαρα την 3η θέση για τη Λαική Συσπείρωση στο νησί.

Το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών αποτιμάται θετικά. Καταγράφηκε άνοδος σε ψήφους (16) και σε ποσοστό (0,39). Είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, εξαγοράς ψήφων, αποδεδειγμένης διαπλοκής, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κέρδισε μία έδρα από την 1η κατανομή. Θετικό είναι και το στοιχείο ότι συμπορεύτηκαν μαζί μας άνθρωποι που έχουν σημαντικές διαφορές με την πολιτική του ΚΚΕ, αλλά δούλεψαν για θετικό αποτέλεσμα και στις 3 κάλπες.

Οι συσχετισμοί που καταγράφηκαν είναι αρνητικοί

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση του κόσμου για τα παλιά πρόσωπα, για την παράταξη του κου Πλωμαρίτη, που διεκδικεί τη Δημαρχία, τα πεπραγμένα τους, οι σκιές στην οικονομική διαχείριση και η σκανδαλολογία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης  και αυτή η αγανάκτηση καταγράφηκε στην κάλπη. Το σύνθημα για “Αλλαγή” και “Καθαρά χέρια” δεν μπορεί να εκφραστεί από την παράταξη του κου Τζούμα που διακηρυγμένα, θα συνεχίσει στα ίδια χνάρια, καθώς στα κεντρικά ζητήματα όπως πχ ιδιωτικοποιήσεις, καθαριότητα, δημοτικά τέλη, αποθεματικά κα.

Αυτό επισημάναμε όλη την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Να μην χτυπάνε τις πόρτες μας για ψήφους για το 2ο γύρο, τις θέσεις μας για το “καλό του νησιού” τις κάναμε δημόσιες με όλους τους τρόπους. Υπάρχουν “ανοιχτά αυτιά” για διαπραγμάτευση αλλού.

Καλούμε τον κόσμο να μην πάρει μέρος στο δίπολο που έχει στηθεί, να μην γίνει συνένοχος στην συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Να μπει μπροστά στον αγώνα για τις λαϊκές ανάγκες από την 1η μέρα, να μην δώσει κανένα χρονικό περιθώριο στη νέα δημοτική αρχή.

Από την πρώτη μέρα τις δυνάμεις που μας έδωσε ο κόσμος θα τις αξιοποιήσουμε σε μία πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση για το συμφέρον του σκιαθίτη.