Απάντηση στο άρθρο του Γιώργου Σανιδά έδωσε ο κ. Γιώργος Καραστατήρας την οποία και δημοσιεύουμε

Γιώργο η ανάσα θα μπορέσει να είναι βαθειά και αυτό περιμένει κάθε καλοπροαίρετος λαϊκός άνθρωπος, όμως το ότι στηρίζεται η άποψη γι αυτήν την ανάσα σε ένα δώρο ενός ιδιώτη, το οποίο φυσικά και είναι καλοδεχούμενο και λυτρωτικό στο μικρό βαθμό που μπορεί να είναι και φυσικά χρειάζεται αναγνώριση η καλή αυτή πράξη, όμως η μη εμφανιζόμενη ακόμα επιστράτευση του συνόλου των δυνάμεων του συστήματος υγείας από το κράτος, μας κάνει να περιμένουμε την ανάσα ‘από το θεό’ χωρίς να γίνεται αυτό που μπορεί να γίνει, προς την κατεύθυνση αυτή.Και αυτό φυσικά από τις δυνάμεις που εδρεύουν μέσα στον διοικητικό μηχανισμό του κράτους, δηλαδή από το κράτος σε όλες του τις συνιστώσες. Γιώργο η ανάσα θα μπορέσει να είναι πιο βαθιά όσο πιο μικρή είναι η πληγή που θα αφήσει και στο νησί ξεχωριστά η λαίλαπα της αρρώστιας αυτής.

Και αυτή η πληγή, αν θέλουμε και πιστεύω ότι όλοι θέλουμε, να είναι όσο γίνεται μικρότερη, θα είναι τέτοια όσο πιο πολύ δυναμώσουν τα όπλα που επιστρατεύονται και διατίθενται για τον πόλεμο αυτόν. Αυτονόητη είναι η χορηγία από το κράτος, φυσικά με αίτημα που θα το αναδεικνύει και αγωνιστικά, ειδικευμένου προσωπικού και υλικών για το υπάρχον λεηλατημένο Κέντρο Υγείας, όπως και η επιστράτευση του δυναμικού του ιδιωτικού τομέα στο νησί υπό την διοίκηση ενιαίου φορέα από το κράτος.

Και όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει και στο νησί δυναμικό για παροχή υπηρεσιών υγείας. Και όταν λέμε δυναμικό εννοείται στελεχιακού και υλικού όλων των κατηγοριών. Σ’ αυτό το σημείο νομίζω ότι βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες το κύριο δυναμικό των διοικητικών και πολιτικών παραγόντων.

Νομίζω δε πως η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας θα έπρεπε να βρει την αρμόζουσα ανταπόκριση, σχετικά με την επίταξη τουλάχιστον του ιδιωτικού τομέα και την παροχή δωρεάν, δηλαδή μη αγοραία διαθέσιμων διαγνωστικών υλικών με την συνολική διαδικασία ολοκλήρωσής τους, με ευθύνη του κράτους. Αυτά για να μην είναι τόσο μεγάλη η πληγή που θα αφήσει το χτύπημα από τη λαίλαπα της περίεργης αυτής επιδημίας.

Αυτό είναι και η καλύτερη απάντηση στις ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο στο νησί ειδικότερα. Αρρώστια χωρίς γιατρικά και γιατρούς γιατριά δεν έχει. Και όσο πιο εξοπλισμένοι τόσο πιο σίγουροι για την αναγνώριση της ποιότητας της ασφάλειας και για τους επισκέπτες όποτε μπορέσουν να έρχονται με ασφάλεια, όπως και για την καθημερινότητα του λαού του νησιού αυτού τουλάχιστον. Την καλημέρα μου.