ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Τις αγωγές είχαν καταθέσει από κοινού, η μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, που βρίσκεται πάνω από τη διάσημη παραλία του «Ναυαγίου», ο Δήμος Ζακύνθου, η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών και ορισμένοι κάτοικοι που ισχυρίζονται ότι έχουν καταπατηθεί οι ιδιοκτησίες τους.

Το αίτημα για αναβολή τέθηκε από την πλευρά των τοπικών φορέων, προκειμένου αυτή να συνδικαστεί με ανάλογου περιεχομένου αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα το ελληνικό Δημόσιο, κατά της νομιμότητας του συμβολαίου του φερόμενου ως ιδιοκτήτη της επίμαχης έκτασης με την εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε.

Κατόπιν τούτου όλες οι αγωγές κατά της επίμαχης αγοραπωλησίας θα συνδικαστούν από το Πρωτοδικείο Ζακύνθου την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Η ανακοίνωση της εταιρείας που εκπροσωπείται ο Εμίρης του Κατάρ:

Η εταιρεία και οι νομικοί εκπρόσωποι της, ήρθαμε σήμερα στην Ζάκυνθο, προκειμένου να δικάσουμε την αγωγή της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών κατά της Εταιρείας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά βρεθήκαμε ενώπιον μιας ακόμη μεθόδευσης των αντιδίκων μας προκειμένου να μη συζητηθεί η υπόθεση και να μην γίνει γνωστή η αλήθεια, για την υπόθεση αυτή, αλλά να παραμένει εκκρεμής, ώστε να μπορούν να λένε ότι θέλουν, χωρίς την απάντηση της Δικαιοσύνης.

Λυπούμεθα γιατί στην μεθόδευση αυτή, ενεπλάκησαν και ορισμένοι φερόμενοι να εκπροσωπούν τον Υπουργό Οικονομικών. Γνωρίζουμε επίσης, για επιχείρηση ποινικοποίησης της υπόθεσης, στην ίδια στρατηγική να μην δικασθεί η αγωγή. Η εταιρεία κατέθεσε πλήρη φάκελλο στο Δικαστήριο, που αποδεικνύει τα δικά της δικαιώματα στην έκταση που αγόρασε.

Κατέθεσε όμως επίσης, τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την πραγματική περιουσία της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών στην περιοχή!! Μετά την νέα επιχείρηση παρέλκυσης της εκδίκασης της υπόθεσης, η εταιρεία θα φέρει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης το σύνολο της υπόθεσης, σε όλες τις διαστάσεις της, αστικές, ποινικές και διοικητικές, ώστε να αποδειχθεί ταχύτατα η αλήθεια, για τους σκοπούς που επιδιώκονται απ’ όσους οργάνωσαν την υπόθεση αυτή.

Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε ότι:

1) Εφόσον υπάρχουν ιδιώτες με δικαιώματα κυριότητας ή νομής, σε έκταση η οποία ευρίσκεται στην ιδιοκτησία μας, τους καλούμε να επικοινωνήσουν με την εταιρεία ώστε να βρεθεί η νόμιμη και δίκαιη λύση και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα σε βάρος τους.

2) Οι αντίδικοι μας πρέπει να αποφασίσουν σε ποιον τελικά

από αυτούς ανήκει η έκταση; Στους ιδιώτες που παρεμβαίνουν; Στην εκκλησία που επικαλείται την νομή; Στο Δήμο που διεκδικεί συνολικά έκταση μεγαλύτερη από αυτήν που αγοράσαμε; Ή στο Δημόσιο που ισχυρίζεται ότι η έκταση είναι αδέσποτη και άρα κανείς από αυτούς δεν έχει δικαίωμα σε αυτήν, ούτε ιδιώτες, ούτε η εκκλησία, ούτε ο Δήμος. Διερωτώμεθα:

1. Πού όλα αυτά τα δικαιώματα έχουν καταγραφεί, Υποθηκοφυλακείο, Εφορία, Δικαστήρια;

2. Όλοι οι ανωτέρω συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, μετά την νόμιμη και με όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, πληρώθηκαν οι φόροι και όλα τα δικαιώματα από την εταιρεία μας.

3). Η εταιρεία δηλώνει ότι σέβεται απολύτως οποιοδήποτε νόμιμο και αποδεικνυόμενο δικαίωμα τρίτου στην έκταση, ιδιωτικό ή δημόσιο, οι μέτοχοι της, η Κυβέρνηση και το κράτος του ΚΑΤΑΡ δεν ήρθαν στην Ζάκυνθο να ιδιοποιηθούν καμία ξένη ιδιοκτησία, αλλά να επενδύσουν πολύ σημαντικά ποσά, στην πιο εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ζακύνθου, επένδυση από την οποία η τοπική κοινωνία θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Ο όμιλος AL RAYAN, ο επίσημος επενδυτικός οργανισμός του ΚΑΤΑΡ, μοναδικός μέτοχος της αγοράστριας εταιρείας είναι η καλύτερη εγγύηση για την υλοποίηση όσων αναφέρουμε.