Άγονες απέβησαν άλλες δύο προκηρύξεις για δύο θέσεις γιατρών για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, με αποτέλεσμα η κάλυψη των κενών να συνεχίζεται μέσω της μετακίνησης γιατρών από όλη τη Θεσσαλία που μεταβαίνουν στο νησί για μερικές ημέρες.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορας Αντωνίου ανέφερε πως «κάναμε ξανά μια προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου γενικού γιατρού, η οποία δυστυχώς απέβη άκαρπη, ενώ άκαρπη απέβη και η προκήρυξη που κάναμε για την πρόσληψη αγροτικού γιατρού στο νησί. Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα για να πάνε γιατροί στην Αλόννησο. Για παράδειγμα προχωρήσαμε σε σύμβαση με το Δασαρχείο και έχουμε εξασφαλίσει μόνιμη κατοικία για τους γιατρούς, ώστε να μην επιβαρύνονται με έξοδα διαμονής. Παράλληλα είμαστε σε συζητήσεις και με τη ναυτιλιακή εταιρεία για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και τη διευκόλυνση των γιατρών».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι θέσεις θα προκηρυχθούν ξανά και μέχρι τότε τα κενά των γιατρών θα καλύπτονται μέσα από τη μετακίνηση γιατρών από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της 5ης ΥΠΕ. Και πιστεύουμε ότι στο θέμα αυτό θα συνεργαστούμε και με το Νοσοκομείο Βόλου».
Το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου αντιμετωπίζει μόνιμο πρόβλημα με την έλλειψη γιατρού εδώ και τρία χρόνια και προσπαθεί να καλύπτει τα κενά του είτε με μετακινήσεις γιατρών είτε με τους αγροτικούς γιατρούς.
Μάλιστα πρόσφατα και ο δήμαρχος κ. Βαφίνης είχε κινηθεί νομικά για να διασφαλίσει την προστασία της υγείας του πληθυσμού μέσα από την παρουσία μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Η νοσηλεύτρια στη Σκιάθο
Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε και στις ελλείψεις νοσηλευτών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου βρίσκεται μόνο μία αυτή τη στιγμή, επισημαίνοντας πως το κενό θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα από μόνιμη πρόσληψη ή διαφορετικά από μετακινήσεις νοσηλευτών, αφού πλησιάζει και η τουριστική περίοδος».
Φώτης Σπανός