Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας “Βόρειες Σποράδες”, απαράδεκτη χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Αλοννήσου την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε αύξηση των τελών ύδρευσης και καθαριότητας, οι οποίες θα επιβαρύνουν με πολλαπλά έξοδα τα νοικοκυριά, που ήδη στενάζουν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα μας.

Από τα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης τον Μάιο του 2016

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2018 δεν μπήκε “με το δεξί”, αφού πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις και από πλευράς δημοτών για την απόφαση που πάρθηκε, κατά -κουτσουρεμένη- πλειοψηφία, αφού ακόμα και δύο σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας Βαφίνη ψήφισαν κατά. Πρόκειται για μια απόφαση με την οποία οι Αλοννησιώτες θα δουν στο λογαριασμό τους αύξηση για τα πρώτα 20 κυβικά μέτρα κατανάλωσης, από το ήδη πανάκριβο νερό της αφαλάτωσης και σχεδόν διπλάσια τιμή το νερό από τις γεωτρήσεις. Αύξηση 30% (!) αποφασίστηκε για τα τέλη καθαριότητας…

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλοννήσου Κώστας Δροσάκης σχολιάζοντας την απόφαση σε προσωπικό του λογαριασμό γράφει: «Οι αυξήσεις που αψυχολόγητα προτάθηκαν και ψηφίστηκαν, θα επιβαρύνουν τους κατοίκους του νησιού μας, στην πιο δύσκολη χρονική περίοδο της οικονομικής κρίσης που σήμερα διατρέχουμε.

– Ο κάθε ανυποψίαστος δημότης θα κλιθεί για μια ακόμη φορά να πληρώσει ο ίδιος από το υστέρημά του τις λάθος πολιτικές στην ορθή διαχείριση του Δήμου μας και να καλύψει μεγάλα ελλείμματα, που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια.

– Προσωπικά πιστεύω ότι οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν μια βαρβαρότητα εναντίον όλων των δημοτών μας!

– Συγχαίρω τους Δημοτικούς Συμβούλους που καταψήφισαν το σχετικό θέμα.»

Απάντηση της κας Αναγνώστου στις δηλώσεις Κ. Δροσάκη για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αλοννήσου και αρχηγό της ελάσσονος μειοψηφίας, Κων/νο Δροσάκη, για τα συγχαρητήρια που απηύθυνε, μέσω δημοσιεύματος σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, στους Δημοτικούς Συμβούλους που καταψήφισαν τις προτάσεις για αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης, καθαριότητας και φωτισμού για το 2018 στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Λυπάμαι, ωστόσο, που δεν μπορώ να ανταποδώσω, αφού τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης ήταν απόντες από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, που αφορούσε τόσο σημαντικά θέματα, αφήνοντας έτσι, με την απουσία τους και την αποχή από την ψηφοφορία, ανοιχτό το δρόμο για την ψήφιση των προτάσεων.
Κική Αναγνώστου Δημοτική Σύμβουλος
Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου