Δύο πτήσεις έκανε το ελικόπτερο για να επιστρέψει τον γιατρό στο νησί

Στο Νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι ένα κοριτσάκι ηλικίας 7 χρονών, που έπαθε πνευμονία και ήταν σε εμπύρετη κατάσταση. Για τη μεταφορά οργανώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας αεροδιακομιδή με ελικόπτερο από την 111 Πτέρυγα Μάχης, που μάλιστα έκανε δύο δρομολόγια για να μεταφέρει πίσω στο νησί τον γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, αφού προηγήθηκε επικοινωνία του γιατρού με το Κέντρο Επιχειρήσεων, στις 2 το μεσημέρι απογειώθηκε το διασωστικό ελικόπτερο Augusta – Bell 205 από την 111 Πτέρυγα Μάχης και παρέλαβε από το νησί το κοριτσάκι ηλικίας 7 ετών, που έπασχε από πνευμονία και ήταν εμπύρετο, καθώς και τον πατέρα του παιδιού, με τον γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου.
Το παιδί παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που περίμενε στην 111 και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Στη συνέχεια το ελικόπτερο πέταξε ξανά για την Αλόννησο, προκειμένου ο γιατρός να επιστρέψει στο περιφερειακό ιατρείο, γιατί στο μεταξύ το νησί είχε μείνει για δύο ώρες χωρίς γιατρό!