Υλικά (για 10 μερίδες)

3 παξιμάδια κρίθινα θρυμματισμένα AGRA
2 κουτ. σουπ. καρύδι χοντροτριμμένο
8-10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο AGRA
2 φλιτζάνια τσαγιού Καλαθάκι Λήμνου
3 κουτ. σουπ. ανθότυρο
3 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
20- 30 ντοματίνια χοντροκομμένα
1 κουτ. γλυκ. ρίγανη ή θυμάρι AGRA
1 κουτ. γλυκ. μέλι AGRA
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη καστανή AGRA
2 κουτ. σουπ. βαλσαμικό ξύδι SPAR
1 κλωναράκι φρέσκου θυμαριού

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι και το ελαιόλαδο. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα αλλοιφώδες μίγμα.
Παίρνουμε ένα μεγάλο στεφάνι για cheesecake και το βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα. Τοποθετούμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού, πάχους 2-3εκ., και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει.
Από πάνω στρώνουμε το μίγμα των τυριών και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30-40 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι και δουλεύουμε το μίγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσει.
Αφαιρούμε το τσέρκι από το cheesecake και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι, γαρνίρουμε με το κλαράκι θυμαριού και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
#Spar #Skiathos #συνταγη #cheesecake