Το Μπρίστολ, το Μπέρμιγχαμ, το Ντονκαστερ Σέφιλντ και το Μάντσεστερ θα είναι τα αεροδρόμια που θα έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 2 εκατ., στη χωρητικότητα θέσεων από την TUI το καλοκαίρι του 2020, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο τουρ οπερέιτορ, μετά την κατάρρευση του Thomas Cook.

Η χωρητικότητα θέσεων θα αυξηθεί σε 13 αεροδρόμια, ωστόσο η μεγαλύτερη αύξηση θα σημειωθεί στο Midlands, στη βόρεια Αγγλία και στις δυτικές περιοχές της.

Σχεδόν το ένα τέταρτο της επιπλέον χωρητικότητας ανήκει στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, με 440.000 επιπλέον θέσεις.

Είκοσι επιπλέον ημέρες πτήσεων έχουν προγραμματιστσεί από το Μάντσεστερ σε 16 προορισμούς.

Επιπλέον, προστέθηκαν 136.000 θέσεις από το Ντονκαστερ Σέφιλντ, με νέες πτήσεις προς Φουερτεβεντούρα και Ηράκλειο και με την προσθήκη πακέτων 10 και 11 διανυκτερεύσεων στην Ίμπιζα, τη Λάρνακα και το Reus της Ισπανίας.

Από το ίδιο αεροδρόμιο θα προσφέρονται περισσότερες πτήσεις προς Ζάκυνθο, Αττάλεια και Πάλμα.

Νέες πτήσεις προγραμματίζονται προς Σμύρνη, Τζιρόνα και Αλμέρια από το Μπρίστολ ενώ επιπλέον ημέρες πτήσεων προστίθενται προς Αττάλεια, Νταλαμάν, Πάλμα, Τενερίφη και Λάρνακα, καθώς και πακέτα 10 και 11 διανυκτερεύσεων προς Σκιάθο, Ορλάντο και Μποντρουμ. Συνολικά οι επιπλέον θέσεις από το Μπρίστολ θα είναι 266.000.

Από το Μπέρμιγχαμ, η TUI θα προσφέρει 194.000 νέες θέσεις και έχει προσθέσει 16 ημέρες πτήσεων προς 11 προορισμούς στους οποίους περιλαμβάνεται και η Ρόδος.

Τα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου στα οποία έχουν προγραμματιστεί αυξήσεις χωρητικότητας από την TUI είναι:

Μπέλφαστ
Μπέρμιγχαμ
Μπόρνμουθ
Μπρίστολ
Κάρντιφ
Ντόνκαστερ
Εδιμβούργο
Ανατολικά Μίντλαντς
Γλασκώβη
Manchester
Νιούκαστλ
Νόριτς
Στάνστεντ