Αλλαγή σελίδας από σήμερα για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο περνά στη γερμανική εταιρεία Fraport Greece μετά την παραχώρηση που έγινε από το Δημόσιο για τα επόμενα 40 χρόνια.
Ως γνωστόν το αεροδρόμιο Σκιάθου είναι μεταξύ των δεκατεσσάρων ελληνικών αεροδρομίων που παραχωρήθηκαν στους Γερμανούς με ένα αρκετά ικανοποιητικό τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο που έβαλε στα ταμεία του έσοδα.
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του αεροδρομίου με τη διαδικασία να είναι τυπική, καθώς ο αερολιμενάρχης κ. Πετράκης θα υπογράψει τα σχετικά πρωτόκολλα.
Το αεροδρόμιο διαθέτει οκτώ άτομα ως προσωπικό και, όπως ανέφερε ο κ. Πετράκης, είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο και πέρσι σημείωσε αύξηση στις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών. Ειδικότερα κοντά στους 400.000 επιβάτες ήρθαν και έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι μέσα του αεροδρομίου της Σκιάθου.
«Από σήμερα Δευτέρα το αεροδρόμιο περνά σε νέο καθεστώς, καθώς παραχωρείται για 40 χρόνια στη γερμανική εταιρεία. Και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι σχετικοί έλεγχοι στα υλικά, στον εξοπλισμό και σε άλλες δομές του αεροδρομίου» ανέφερε ο αερολιμενάρχης.
Η γερμανική εταιρεία έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου δίνοντάς του νέα αναπτυξιακή πνοή για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πρεβεζάνος «ελπίζουμε πως μετά την παραχώρηση του αεροδρομίου από το Δημόσιο στη γερμανική εταιρεία θα σημειωθεί και μια ανάπτυξή του, καθώς οι Γερμανοί είναι γνωστό ότι διαθέτουν πρόγραμμα, σχέδιο, και θα θελήσουν να αξιοποιήσουν το διεθνή χαρακτήρα του αεροδρομίου. Μόνο να πούμε ότι το καλοκαίρι έχουμε τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο του City του Λονδίνου. Παράλληλα σε μια γερμανική και δύο ιταλικές τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχα φέτος, διέκρινα την επιθυμία των ξένων να αποκτήσουν σύνδεση με το αεροδρόμιο του νησιού που είναι πολύ γνωστό στο εξωτερικό».

Σημειώνεται πως η Fraport στοχεύει να προχωρήσει στις εξής εργασίες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου θέτοντας και στόχους:

1) Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού,

2) Αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών,

3) 39% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 9.511m με την επέκταση υπαρχόντων κτιρίων,

4) 11% αύξηση των σταθμών Check-in (από 9 σε 10),

5) 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 3 σε 4),

6) Διπλασιασμός των ζωνών παραλαβής αποσκευών (από 1 σε 2).
Φώτης Σπανός εφημερίδα Θεσσαλία