Σε ανακαίνιση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών – Αναμένονται ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Σε ανακαίνιση αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μάλιστα να ανακοινώσει το μεσημέρι ότι εξασφαλίσθηκε κονδύλι ύψους 900.000 ευρώ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προκειμένου να γίνει ένα μίνι λίφτινγκ στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα με βάση τον σχεδιασμό αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στα δωμάτια των δημοσίων νοσοκομείων και στις κλινικές που σήμερα παρουσιάζουν έντονα σημάδια εγκατάλειψης. Είναι άλλωστε γνωστό ότι υπάρχουν νοσοκομεία που τα δωμάτια δεν διαθέτουν ούτε καν ατομική τουαλέτα αλλά είναι διαθέσιμη μόλις μία για πολλούς ασθενείς.

Τη σχετική ανακοίνωση θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρώντας να δείξει την στενή συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η οποία θα στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα.

Ταυτόχρονα με χρηματοδότηση των εφοπλιστών θα αλλάξει και όλος ο εξοπλισμός των κλινοσκεπασμάτων των νοσοκομείων, τα οποία επίσης σήμερα είναι είδος προς εξαφάνιση.

Την ευθύνη της ανακαίνισης θα έχουν οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων που ανέλαβαν πρόσφατα.