Να λάβουν όλοι οι ψαράδες το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ ζητεί από τους βουλευτές Μαγνησίας ο Αλιευτικός Σύλλογος Βόλου.  Όπως τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε,  η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών εμπαίζει τους ψαράδες καθώς οικογενειακές επιχειρήσεις δύο ή τριών ατόμων εξαιρούνται από το έκτακτο βοήθημα εξαιτίας του τρόπου φορολόγησης.
Η ανακοίνωση του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου:

«Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών εμπαίζει τους ψαράδες τάζοντας, αλλά αφήνοντας εκτός από το έκτακτο οικονομικό βοήθημα τον 800€ την πλειονότητα τον αλιευτικών σκαφών και ιδιαίτερα των συμπλοιοκτησιών.
Παρότι είχαμε επισημάνει, προγενέστερα, την ιδιαιτερότητα του κλάδου στο τρόπο φορολόγησης του, έρχεται σήμερα και η έκτακτη στιγμή που ζούμε λόγο του COVID 19 ώστε να επιβεβαιωθούμε! Οικογενειακές επιχειρήσεις 2 και 3 ατόμων μένουν εκτός του έκτακτου βοηθήματος λόγω του τρόπου φορολόγησης.

Σύμφωνα με την Ε 2023/13/-01-20 ΑΔΑ 679846ΜΠ32-ΧΝΝ γνωμοδότηση του διοικητή της ΑΑΔΕ το εισόδημα από αλιεύματα πλοίων ανεξαρτήτως χωρητικότητας και ανεξαρτήτως φυσικής η νομικής υπόστασης (ατομική επιχείρηση η συμπλοιοκτησ;iα ) από το 2014 φορολογείται με την ειδική φορολογία του Ν27/1975 (Παρ.9).
Άρα το εισόδημα αναγράφεται στον κωδ. 659 του έντυπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης και όχι στον κωδ 461-462 όπου απαιτείται ώστε να εμφανίζεται το εισόδημα των συμπλοιοκτησιών. Οπότε στη διασταύρωση στοιχείων εμφανίζεται μηδενικό αποτέλεσμα.

Τελικά οι ψαράδες γνωρίζουν περισσότερα Οικονομικά από τον Υπουργό Οικονομικών, τους τεχνοκράτες της ΑΑΔΕ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης;
Αυτή είναι η στήριξη της πολιτείας προς τους πληττόμενους ψαράδες και η στήριξη του πρωτογενή τομέα που τόσο πολύ διατυμπανίζουν κάθε ημέρα στα κανάλια;
Άραγε τα εκατομμύρια που έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για στήριξη της αλιείας, πως θα δοθούν και εντέλει θα τα πάρουν οι ψαράδες η θα έχουμε το παράδειγμα του έκτακτου βοηθήματος που οι συμπλοιοκτησίες και κάποια φυσικά πρόσωπα έμειναν εκτός;

Καλούμε τους βουλευτές της Μαγνησίας και ιδιαίτερα τους Κυβερνητικούς, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων , και να πράξουν τα δέοντα ώστε οι ψαράδες να πάρουν το έκτακτο βοήθημα».