Σε μία εφ ‘ όλης της ύλης συνέντευξη, έναν μίνι απολογισμό του καλοκαιριού που φεύγει προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου στο Skiathoslife.gr και το Νίκο Τζούμα

Ο κ. Ευσταθίου τόνισε πως το κενό που άφησε η Thomas Cook και τις προσπάθειες που έγιναν να αναπληρωθεί γρήγορα παρόλο ότι άφησε μεγάλες πληγές οικονομικές στους επιχειρηματίες του νησιού, ήρθε κάτι το οποίο ήταν εντελώς απροσδόκητο για μας και δεν μπορεί και να αντιμετωπιστεί.

 

“Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας το καλοκαίρι. Ανοίξανε πάρα πολλά ξενοδοχεία και εμείς σαν επιχείρηση και σαν ξενοδόχοι προσπαθήσαμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι απογοητευτικό αν το δεις με νούμερα, θεωρώ ότι λίγοι θα καταφέρουν να πιάσουν τα έξοδα της χρονιάς, παρόλο που υπήρξε μια πολύ καλή προσπάθεια και ήμασταν τυχεροί γιατί μείναμε καθαροί από κρούσματα και αυτό ωφέλησε σε μία ροή σταθερή των πτήσεων, όσων τουλάχιστον έχουμε”

Ο κ. Ευσταθίου μας ανέλυσε και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της FRAPORT σύμφωνα με τα οποία τον μήνα Αύγουστο υπήρξε πτώση της τάξης του 71% που σε νούμερα σημαίνει
πως ενώ το 2019 είχαμε 49.000 αφιχθέντες επιβάτες από το εξωτερικό, φέτος έχουμε πέσει στους 14.000 με σημαντικότερη επίπτωση στην ιταλική αγοράς (-87%)
Κλείνοντας τον απολογισμό του 2020 ο κ. Ευσταθίου είπε πως αν λάβουμε υπόψιν μας τα στατιστικά από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2019-20 η πτώση φτάνει το 87%.
Σε ότι αφορά τη νέα σεζόν ο κ. Ευσταθίου τόνισε πως ο προγραμματισμός των πτήσεων σε Σκιάθο αλλά και σε όλη την Ελλάδα σε πτήσεις και σε τουριστικά γραφεία ακόμα και στην χωρητικότητα είναι στα πλαίσια του 2019 αλλά φρονούμε πως δεν θα την πιάσουμε σε νούμερα εκείνη την χρονιά.
Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά και να μην μας τύχει κάτι άσχημο όπως αυτή η πανδημία του 2020