Ο επικεφαλής της Pfizer, Aλβέρτος Μπουρλά, μιλώντας στο Sky News ανέφερε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό λίγες ώρες αφότου λάβει την επίσημη έγκριση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, δήλωσε ότι η εταιρεία θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πολύ, πολύ σύντομα -μέσα σε λίγες μέρες» και ότι είναι σε θέση να ξεκινήσει αμέσως τη διανομή των πρώτων 20.000.000 δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό, που είναι ήδη έτοιμες.

Ο Αλβέρτος Μπουρλά ανέφερε ακόμη στο Sky News ότι τα εμβόλια της Pfizer για τον κορωνοϊό (που χθες ανακοινώθηκε ότι είναι ασφαλή και έχουν αποτελεσματικότητα 95%) θα αποστέλλονται στις χώρες μόλις λάβουν έγκριση από τις υγειονομικές αρχές, αυξάνοντας την πιθανότητα «για ρύθμιση της κατάστασης». Σημείωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι «υπομονετικός», επειδή η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.
«Το φως είναι πραγματικό -υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», είπε. «Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι πολύ διαφορετικό».