Η είδηση πως πρόκειται να σταματήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης και Β. Σποράδων, δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά και καλώς κινητοποιούνται οι δήμαρχοι του τόπου για να την ανατρέψουν. Νομίζω όμως πως δεν φτάνει αυτό. Στο παιχνίδι της δυναμικής διεκδίκησης ίσως πρέπει να μπουν και οι κάτοικοι και σίγουρα οι πολιτικοί εκπρόσωποι των νησιών όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μόλις πρόπερσι ήρθε ο Μπουτάρης στη Σκιάθο και μίλησε στην ημερίδα για την «Οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στα νησιά των Β. Σποράδων και τη συμβολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Β. Ελλάδα ». Ο ίδιος αργότερα δήλωσε ότι στο σχεδιασμό του δήμου είναι και η δημιουργία μίας ακτοπλοϊκής εταιρείας λαϊκής βάσης η οποία θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο και θα βγάλει την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα από την θαλάσσια απομόνωση.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων, η μοναδική πια θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης, έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις αφίξεις και έχει τονώσει την οικονομία των νησιών. Αποτελεί γέφυρα καθημερινής επικοινωνίας τους καλοκαιρινούς μήνες και βοηθά τα μέγιστα στην ανάπτυξη του εσωτερικού τους τουρισμού που παραδοσιακά στηρίζεται περισσότερο από τη Β. Ελλάδα.

Θα είναι έγκλημα να κοπεί αυτή η γέφυρα ξανά, όπως έγινε τόσο γρήγορα με την αεροπορική σύνδεση. Κανείς δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος σε μια τέτοια εξέλιξη…

Ο Γιώργος Σανιδάς είναι συγγραφέας – αρθρογράφος του Skiathoslife.gr