ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ | από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων |

Άκρως πετυχημένη ήταν η εορταστική εκδήλωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας –Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων φιλανθρωπικού χαρακτήρα υπέρ των παιδιών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» Βόλου.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν η συνέχεια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι υπέρ των Ιδρυμάτων της πόλης του Βόλου, του Ορφανοτροφείου, του Γηροκομείου και του Ιδρύματος Ειδικών Παίδων «Άσπρες Πεταλούδες» και δυο χρόνια πριν υπέρ του Σωματείου Συμπαράστασης Κρατουμένου Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» και πλέον οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν γίνει θεσμός για τη Μαγνησία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα από το χορευτικό τμήμα της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Ίωνες» και τραγούδια από τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου που καταχειροκροτήθηκαν από τους πολυάριθμο ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του «Ξενία».

Δώρα μοιράστηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη στα παιδιά της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου και φυσικά στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, για τα οποία ήταν αφιερωμένη η συγκεκριμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη αλλά και συγκινημένη, γιατί κάθε φορά που χρειάζεται να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο είμαστε όλοι μαζί, είναι ο ανθρωπισμός που μας διακατέχει και αυτό είναι ένα μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού μπορεί και διεκπεραιώνει μια σειρά από εκδηλώσεις αρχής γενομένης πριν από δύο χρόνια. Έτσι κάθε χρόνο βάζουμε στόχο να βοηθούμε ένα ή και περισσότερα ιδρύματα. Δεν είναι τόσο το όποιο χρηματικό ποσό μπορεί να συγκεντρωθεί, όσο το μήνυμα που περνάμε με την παρουσία μας εδώ, η ηθική υποστήριξη των ανθρώπων που μέσα σε αυτή την οικονομική δυσμένεια μπορούν και προσφέρουν στον συνάνθρωπο και πάνω από όλα τα χαμόγελα και η χαρά που δίνουμε στα παιδιά, στα παιδιά μας, στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ που είναι και δικά μας παιδιά. Η ΕΛΕΠΑΠ κάνει έναν αξιοσημείωτο αγώνα, προσφέροντας αγάπη, χαρά, προστασία, προγράμματα στις οικογένειες που έχουν  ανάγκη και νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος από το δικό του μετερίζι, πρέπει να βοηθάει με τον τρόπο του. Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που βρεθήκατε σήμερα εδώ, να ευχαριστήσω την χορευτική ομάδα της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες», την πρόεδρο κ. Πιτσιάβα, την χοροδιδάσκαλο κ. Βασταρδή, τους χορευτές, το Μουσικό Σχολείο, την Διευθύντρια, τις καθηγήτριες που πλαισιώνουνε τα παιδιά. Με την παρουσία σας και την υποστήριξή σας, μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε. Σας ευχαριστώ και καλές γιορτές».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου κ. Πέπη Παπανδρέου η οποία ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης για τα παιδιά με αναπηρία, για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Για άλλη μια χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων. Ημέρες χαράς, ημέρες αγάπης, ημέρες προσφοράς και αλληλεγγύης. Το 2016 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για το παράρτημά μας. Ωστόσο πάρα τις δυσκολίες υπάρχει από το παράρτημά μας συνεχής δραστηριότητα και με τη βοήθεια των φίλων, των εθελοντών, των γονιών, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όλων των Βολιωτών, μείναμε όρθιοι καλύπτοντας βασικές ανάγκες του παραρτήματός μας. Με τη βοήθεια της κεντρικής ΕΛΕΠΑΠ υπάρχει συνεχής επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού μας ώστε να αξιολογούνται οι δυνατότητες κάθε παιδιού. Με τις εκδηλώσεις μας ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας και γνωρίζουν από κοντά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους και να σας ευχηθώ να έχετε μια καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα».