Εκτός του ετήσιου σχεδιασμού αντιμετώπισης πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος μένει φέτος το αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης Ν. Αγχιάλου και ένας από τους πιο «δύσκολους» νομούς Πανελλαδικά, στο θέμα των πυρκαγιών, θα μείνει φέτος το καλοκαίρι χωρίς αεροπορική υποστήριξη.

«Ο επιχειρησιακός έλεγχος και η διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, συνεπώς δεν φέρει καμία ευθύνη η Πολεμική Αεροπορία για τον σχεδιασμό που έγινε.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι υπήρχε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, για άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς, τόσο στο νομό Μαγνησίας, είτε στην ηπειρωτική, είτε στα νησιά των Σποράδων, αλλά και σε άλλα σημεία της Θεσσαλίας.
Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι φέτος προτιμήθηκε το αεροδρόμιο της Λαμίας, αντί της Ν. Αγχιάλου, που σημαίνει ότι σε περίπτωση μεγάλου συμβάντος πυρκαγιάς το αεροσκάφος θα πρέπει να έρθει από τη Λαμία, με αποτέλεσμα, ίσως να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πηγή: magnesianews.gr