Δεκάδες είναι οι οικογένειες στη Μαγνησία που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε άμεση επαφή με τα παιδοογκολογικά Νοσοκομεία της χώρας είτε γιατί παιδιά τους έχουν νοσήσει από τον καρκίνο είτε γιατί έχουν αποθεραπευτεί και βρίσκονται στο στάδιο της παρακολούθησης από τους γιατρούς.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η χθεσινή και στο ξενοδοχείο Παρκ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Φλόγας Μαγνησίας» παρουσία πολλών συμπολιτών που για ακόμη μια φορά έδειξαν την εμπιστοσύνη τους σε ένα φορέα ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται κοντά στο παιδί και στην οικογένεια που παλεύει με τον καρκίνο.
«Το μήνυμα που έχει βγει και από την παγκόσμια συνομοσπονδία παιδιών με καρκίνο για το 2019, είναι «όχι πόνος, όχι απώλεια ζωής για τα παιδιά με καρκίνο». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεργαστούν πολύ καλά οι φορείς υγείας, οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ιατρικής, οι σύλλογοι, η κοινωνία γενικότερα, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε μια ποιοτική θεραπεία χωρίς πόνο και ταλαιπωρία, να έχουν πρόσβαση στα καλύτερα φάρμακα που σώζουν ζωές» τόνισε η υπεύθυνη της «Φλόγας» Μαγνησίας κ. Ντίνα Τριανταφύλλου.

Η ίδια συμπλήρωσε πως «το 75% των παιδιών θεραπεύεται και σώζεται από τον καρκίνο, αλλά στόχος είναι μην χάνεται ούτε το άλλο 25% των παιδιών. Δεν είναι αριθμοί, αλλά ζωές και πρέπει η ιατρική κοινότητα να συμβάλλει, ώστε να μετατραπεί ο παιδικός καρκίνος σε χρόνιο νόσημα για όλους».
Στην Ελλάδα λειτουργούν αυτή τη στιγμή τρία ογκολογικά κέντρα-Νοσοκομεία για παιδιά στην Αθήνα και άλλα δύο αντίστοιχα ογκολογικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη.
Στο ερώτημα, πόσα είναι τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν κτυπηθεί από τον καρκίνο η κ. Τριανταφύλλου είπε πως «υπολογίζονται γύρω στις δεκαπέντε περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως και άλλες οικογένειες που μπαινοβγαίνουν στα ογκολογικά κέντρα, καθώς τα παιδιά τους αποθεραπεύτηκαν και χρειάζονται την αναγκαία παρακολούθηση. Επομένως δεκάδες είναι οι οικογένειες αυτή τη στιγμή που ζουν με τον αγώνα και την αγωνία για την υγεία του παιδιού τους. Και αυτό το κομμάτι της παρακολούθησης είναι πολύ νευραλγικό».
Η Φλόγα Μαγνησίας συμπλήρωσε φέτος 35 χρόνια ζωής και ήταν από τους πρώτους συλλόγους που δημιουργήθηκαν πανελλαδικά και δραστηριοποιείται πολύ δυναμικά στηρίζοντας τις οικογένειες.

«Η Φλόγα ξεκίνησε μέσα από τα παιδοογκολογικά κέντρα της Αθήνας. Και με το πάθος του γονιού που θέλει να σώσει το παιδί του ενεργοποιηθήκαμε όλοι για ένα κοινό αγώνα αναπτύσσοντας μια δυναμική και προσελκύοντας τη στήριξη φορέων και άλλων. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε στηρίξει εκατοντάδες οικογένειες που αγωνίστηκαν κατά του παιδικού καρκίνου» κατέληξε η κ. Τριανταφύλλου.
Στη χθεσινή εκδήλωση προβλήθηκαν μηνύματα και βίντεο που ανέδειξαν την ψυχική δύναμη των παιδιών που αγωνίζονται για τη θεραπεία τους.
Η «Φλόγα» πανελλαδικά πέρα από τη διάθεση εξοπλισμού καταβάλλει και τον μηνιαίο μισθό σε έντεκα γιατρούς.