Απεβίωσε χθες ο αυστριακός ιδρυτής της Lauda Air και τρεις φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Niki Lauda, σε ηλικία 70 ετών.

Ο Lauda είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση στους πνεύμονες τον περασμένο Αύγουστο και νοσηλεύτηκε τον Ιανουάριο για 10 ημέρες με γρίπη.

Ίδρυσε την Lauda Air το 1979 και 30 χρόνια μετά την πούλησε στην Austrian Airlines. Μάλιστα, πετούσε και ο ίδιος στις πτήσεις της εταιρίας, προκαλώντας έκπληξη στους επιβάτες.

Το 2003 ίδρυσε την Niki η οποία στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με την Air Berlin και τελικά εξαγοράστηκε από τη Lauda και μετονομάστηκε σε Laudamotion, η οποία τον Απρίλιο του 2018 πέρασε στη Ryanair.

Όπως σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της Lauda Air, η εταιρία ήταν μπροστά από την εποχή της, με εντελώς διαφορετικό προϊόν σε σχέση με τις υπόλοιπες της εποχής, εξαιρετικό φαγητό με σεφ εν ωρα πτήσης, αεροσυνοδούς που φορούσαν τζιν και κόκκινους διαδρόμους.

Ο Lauda είχε κερδίσει 2 παγκόσμια πρωταθλήματα στις πίστες της φόρμουλας, το 1975 και το 1977 με τη Ferrari, καθώς και ένα τρίτο το 1984 με τη McLaren.