Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ η Ελευθερία Καζεπίδου, μητέρα του Γιάννη Καζεπίδη, υπεύθυνου Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της Νίκης Βόλου. Η Ελευθερία Καζεπίδου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος έγραψε για την εκλιπούσα:
“Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 93 ετών, σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας ένας άνθρωπος, μια γυναίκα Μικρασιατικής καταγωγής,που αγωνίσθηκε όλη της ζωή για να μεγαλώσει τα παιδιά της και να κρατήσει όρθια την οικογένεια της.
Μητέρα του Βασίλη και Γιάννη Καζεπίδη.
Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση στο ΕΑΜ και κατά τη διάρκεια της κατοχής ,συνελήφθη από τους Γερμανούς Ναζί κατακτητές και κλείσθηκε επί δύο χρόνια στο κολαστήριο της Κίτρινης Αποθήκης που ήταν τότε τόπος βασανιστηρίων και βασανίσθηκε άγρια από τους Γερμανούς και τους προδότες Έλληνες συνεργάτες τους.
Τα μεταπολεμικά χρόνια και μετά τον εμφύλιο, διώχθηκε από το κράτος της δεξιάς όπως η πλειοψηφία των κατοίκων της “Κόκκινης” Νέας Ιωνίας που τη λέγαν τότε μικρή Μόσχα. Άντεξε όμως η οικογένεια της, που την ανέθρεψε με ιδανικά δημοκρατικά και αλληλεγγύη.
Καλό ταξίδι Ελευθερία χαιρετισμούς στο πατέρα μας, το Αλεκάκι και τους χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια”.