Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε μέσα από ανάρτηση της η Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου κα Ελενη Δημοπούλου σε σχετική απόφαση του Δημάρχου Σκιάθου κ Θοδωρή Τζούμα που αλλάζει τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών και των κηδεμόνων από το κτιριακό συγκρότημα. Η ανάρτηση έχει ως εξής :

Αγαπητοί γονείς των μαθητών του 1ου – 2ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου, σας ενημερώνουμε ότι ο νέος Δήμαρχος Σκιάθου προχώρησε, σε αυτή την δύσκολη για όλους μας στιγμή της επαναλειτουργίας των σχολείων, στην ανάκληση της απόφασης του προηγούμενου Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Συλλόγων Διδασκόντων που αφορούσε στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου από τον κοινό χώρο στον οποίο συνυπάρχει το κτίριο του 1ου Νηπιαγωγείου με το κτίριο του Παιδικού Σταθμού, απαγορεύοντας την παρουσία μας στο χώρο αυτό, χωρίς καμιά εξήγηση για τους λόγους αυτής της απόφασης και φυσικά χωρίς καμιά πρόταση εκ μέρους του για τον πιο λειτουργικό και ασφαλές τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών μας, των ίδιων παιδιών που χρίζουν διαφορετικής μεταχείρισης όταν είναι μαθητές του Παιδικού Σταθμού με αυτή ένα χρόνο αργότερα που γίνονται μαθητές του Νηπιαγωγείου.

Ως εκ τούτου το Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων, χωρίς την αποδοχή των λύσεων που προτείνουν οι εκπαιδευτικοί ή χωρίς την πραγματοποίηση εργασιών από πλευράς του Δήμου δεν μπορεί να εφαρμοστεί κατά γράμμα και επομένως σας ενημερώνουμε πως από Δευτέρα 1 Ιουνίου, πέραν όλων των υπολοίπων, θα πρέπει να αλλάξετε και συνήθειες ως προς την είσοδο και έξοδο από το Νηπιαγωγείο.

Από Δευτέρα λοιπόν όλοι οι μαθητές 1ου – 2ου Νηπιαγωγείου θα παραλαμβάνονται από την Νηπιαγωγό τους από την πόρτα του προαυλίου του 1ου-2ου Νηπιαγωγείου και θα παραμένουν εκεί για 15 λεπτά μέχρι να μαζευτούν όλοι, καθώς οι γονείς απαγορεύεται να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου, αλλά και η Νηπιαγωγός δεν μπορεί να αφήσει επί 15 λεπτά τα παιδιά μόνα τους στην τάξη χωρίς επίβλεψη!

Σας ενημερώνουμε πως οι Σύλλογοι Διδασκόντων προσπάθησαν μάταια εδώ και καιρό να δώσουν στους “Τοπικούς Άρχοντες” να κατανοήσουν την κατάσταση και να αποφευχθεί αυτή η απόφαση.

Όλα τα σχετικά έγγραφα και φυσικά τα σχέδια του κτιρίου μας, όπου φαίνονται καθαρά τα τοπογραφικά μας όρια, θα βρίσκονται από Δευτέρα στα χέρια του Συλλόγου Γονέων για την δική σας πληροφόρηση! Ευχαριστούμε!

Ν.Τ