Αν και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο Σκιάθου – που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου – το σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να τις κρίνεις στο σύνολό τους.

Παρόλα αυτά ίσως η υπερβολή των Δελτίων Τύπου που αναφέρονταν σε ένα κλίμα διαφορετικό ή πχ η “τελετή φωταγώγησης” να έδινε την εντύπωση ίσως ενός πιο φαντασμαγορικού κλίματος από αυτό που βιώσαμε χθες. Τελετή φωταγώγησης δεν έγινε μόνο το θεατρικό αναλόγιο “Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη”

Σίγουρα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θέλουν την θαλπωρή τους αλλά σίγουρα θέλουν και την χαρούμενη καθώς και ψυχαγωγική μορφή τους κυρίως για τα παιδιά. Αν και ακολουθούν από το Δήμο παιδικές παραστάσεις και δραστηριότητες αυτό που δεν καλύπτεται είναι η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να έχει τον χώρο αναφοράς των Χριστουγέννων. Εκεί δηλαδή που οι οικογένειες ή τα παιδιά θα φωτογραφηθούν και θα αισθανθούν τις γιορτές. Το Μπούρτζι στολίστηκε εσωτερικά κυρίως και είναι πλέον μια μαγική αίθουσα αλλά όχι χώρος προσβάσιμος όταν δεν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Ένα δεντράκι ή ένα καραβάκι (παραδοσιακά στολισμένο) θα μπορούσαν να δώσουν μια διαφορετική νότα και σίγουρα χαρούμενη… κάτι που θα έφερνε το χαμόγελο στα παιδιά και στους νησιώτες