Με μια άνετη νίκη στη Γερμανία ο Μαρκ Μάρκεθ μεγαλώνει την διαφορά του από τον 2ο στο πρωτάθλημα αλλά και στον αγώνα Βαλεντίνο Ρόσι. Την 3η θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Μάβερικ Βινιάλες.

Με τους περισσότερους οδηγούς να μην γνωρίζουν πως θα συμπεριφερθούν τα ελαστικά τους, ξέραμε από την αρχή πως ο αγώνας θα είχε έναν αργό ρυθμό. Και έτσι έγινε. Ο Λορένθο πετάχτηκε εμπρός, με τον Πέτρούτσι πίσω του και τον Ρόσι 3ο. Στην 3η στροφή έπεσαν οι Ρινς και Πολ Εσπαργκαρό και κατέστρεψαν τον αγώνα του Ιανόνε που τον παρέσυραν αλλά δεν έπεσε.

Ο Λορένθο οδηγούσε τον αγώνα με τον Πετρούτσι πίσω του, αλλά ο Μάρκεθ στον 4ο γύρο άρχισε την επίθεση και πέρασε τον Πετρούτσι στην 1η στροφή. Και χρειάστηκε άλλους 3 γύρους, για να φτάσει και να περάσει και τον Λορένθο! Ο Λορένθο έδειχνε από νωρίς πως αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ελαστικά του που είχαν χάσει την απόδοσή τους πολύ σύντομα και έχανε συνεχώς θέσεις.

Έτσι δεν άργησε και ο Ρόσι να τον φτάσει και να τον περάσει ενώ το ίδιο έκανε και ο Πετρούτσι. Σε αυτό το σημείο είχαμε και την πτώση του Κράτσλοου που είχε φτάσει 5ος.

Ο Βινιάλες είχε κάνει κακή εκκίνηση και βρισκόταν μεν στο πρώτο γκρουπ αλλά αρκετά πίσω στην 7η θέση, με 6ο τον Ντοβιτσιόζο. Για μερικούς γύρους πήγαμε έτσι δίχως αλλαγή. Με τον Μάρκεθ μόνο πρώτο, τον Ρόσι δεύτερο και τον Πετρούτσι 3ο. Με 10 γύρους να απομένουν ο Μάρκεθ σεληνιάστηκε. Από μισό δευτερόλεπτο που ήταν η διαφορά την πήγε αμέσως στο 1, στο 1.6 και τελικά στα 2 δευτερόλεπτα από τον Ρόσι πετυχαίνοντας μερικούς ταχύτερους γύρους στη σειρά και δείχνοντας σε όλους ποιός είναι το αφεντικό.

Αυτό ήταν. Το ενδιαφέρον για τις πρώτες δύο θέσεις μειώθηκε αλλά ο Βινιάλες που πλησίασε τον Πετρούτσι στους δύο τελευταίους γύρους κράτησε κάπως το ενδιαφέρον των θεατών. Τελικά στον τελευταίο γύρο ο Βινιάλες έκανε την κίνησή του και πέρασε 3ος κερδίζοντας ένα πολύτιμο βάθρο.

Τα τελικά αποτελέσματα είναι τα εξής:

H διαφορά πλέον του Μαρκ Μάρκεθ από τον Βαλεντίνο Ρόσι στο πρωτάθλημα έφτασε τους 46 βαθμούς.