Ενημερωτική δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Γλώσσα Σκοπέλου από τον Σύλλογο «Φάρος Σκοπέλου» και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Σκοπέλου, με την υποστήριξη του συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Αλμα Ζωής», κατά την οποία έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Γλώσσας και κατά τη διάρκειά της τα μέλη του ΔΣ και η συντονίστρια του συλλόγου «Φάρος Σκοπέλου» είχαν την ευκαιρία, εκτός της διανομής του ενημερωτικού υλικού, να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη δράση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του συλλόγου σε χρόνιους ασθενείς και φροντιστές, καθώς και να συζητήσουν την υλοποίηση και άλλων ενημερωτικών δράσεων του στο προσεχές μέλλον. Η παραπάνω δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο του ευρύτερου ενημερωτικού ανοίγματος που επιχειρεί ο σύλλογος στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη.

Στο μεταξύ, ο σύλλογος υποστήριξης καρκινοπαθών και βαριά ασθενών «Φάρος Σκοπέλου» με τη συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Αλοννήσου πραγματοποίησε δημόσια παρουσίαση του έργου, των δράσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών του, στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αλοννήσου, στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του συλλόγου και στο γειτονικό νησί της Αλοννήσου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Πατσή και η ψυχολόγος/συντονίστρια του συλλόγου κ. Καφαντάρη μίλησαν για την ταυτότητα και τη φιλοσοφία του «Φάρου Σκοπέλου», τους στόχους, τις παρεχόμενες υπηρεσίες του σε ασθενείς και φροντιστές, καθώς και τους τρόπους διασύνδεσης και διεύρυνσης των υπηρεσιών αυτών στο νησί της Αλοννήσου, συζήτησαν με τους παρευρισκομένους σχετικά με τα ανωτέρω, μετά τη λήξη της παρουσίασης και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

Εκτός από την παρουσίαση της δράσης του συλλόγου, η πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ και η συντονίστρια του συλλόγου συναντήθηκαν με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Αλοννήσου, την ψυχολόγο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον αγροτικό γιατρό, προκειμένου να συζητηθεί περαιτέρω το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του συλλόγου και των επαγγελματιών Υγείας της Αλοννήσου, με στόχο τον καλύτερο δυνατό τρόπο διασύνδεσης και συνεργασίας, αλλά και την περαιτέρω ενημέρωσή τους σχετικά με τον σύλλογο.

Ο σύλλογος «Φάρος Σκοπέλου» ευελπιστεί ότι η εν λόγω παρουσίαση θα αποτελέσει την αρχή της επέκτασης της δράσης του και εκτός Σκοπέλου, στόχος ο οποίος είχε τεθεί ήδη από την ίδρυση του συλλόγου και ευχαριστεί τόσο τους επαγγελματίες Υγείας της Αλοννήσου που τον τίμησαν με την παρουσία τους και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία, όσο και τους δημότες του νησιού που ήταν παρόντες και στήριξαν κι αυτοί με τη σειρά τους τη δράση του συλλόγου.