Η εικαστικός κα. Καλατζή-Μαρία

Οι εκδηλώσεις  τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και  με την υποστήριξη του επίτιμου Προέδρου της  Ακαδημαϊκού –  διδάκτορα  φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελου Μουτσόπουλου.

To τελευταίο tango – έργο της κας Μαρία Καλατζή

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου,  8:00’ μμ.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής στην αίθουσα Τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου,  Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2 στο Κολωνάκι  – Αθήνα, με θέμα:

» Τ Ο Π Ο Ι   &   M  N  H  M  E  Σ  – Μ  ι ά    Α ν α δ ρ ο μ ή «

Από τον Ρεαλισμό στην Αφαίρεση

….Πόσες αναμνήσεις εξακολουθούν να ζουν μέσα μας σε βαθειά εξαϋλωμένη μορφή χωρίς να το γνωρίζουμε, έχοντας την δύναμη να εμπνεύσουν ακόμα κι αν είναι ξεθωριασμένες εικόνες!!!
Οι καλλιτέχνες καλούνται να  προκαλέσουν τις μνήμες  – που άλλοτε ωραιοποιούνται με τα λαμπρά χρώματα της ψυχής κι άλλοτε καταγράφουν και προσδίδουν σκοτεινές απροσδιόριστες αναφορές  –  για να μας παρουσιάσουν το αντίκτυπό τους σε εμπνευσμένες εικαστικές διαθέσεις του νου.

Στην υπέροχη αυτή έκθεση συμμετάσχει και η συμπατριώτισσά μας εικαστικός κ. Καλατζή Μαρία με το έργο της: « Το τελευταίο tango ».

Είναι πολιτιστική εκπρόσωπος του «Ομίλου για την UNESCO Tεχνών,  Λόγου και Επιστημών Ελλάδος», μέλος της «WAACWorld Academy of  Arts and CultureU.S.A», της « Βαλκανικής Αμφικτιονίας», της «Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Αειφόρο Αιγαίο» & πολλών άλλων Πολιτιστικών συλλόγων & σωματείων.
‘Εχει διοργανώσει 7 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε περισσότερες από 36 ομαδικές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Της έχουν απονεμηθεί έπαινοι, τιμητικά διπλώματα, βραβεία, 2 τιμητικές πλακέτες και 2 χρυσά μετάλλια για το εικαστικό της έργο και την συνεισφορά της στον Πολιτισμό.
Έργα της διαφόρων τεχνοτροπιών βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό καθώς επίσης σε ιδιωτικά  και δημόσια Μουσεία.
Δίδαξε ζωγραφική στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Σκιάθου και απέδωσε εικαστικά το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής «Μνήμες και ευωδιές της Πόλης μου».

  

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, 7:30’μμ.
Μουσικοποιητική βραδιά  με την παρουσίαση ποιητικών συλλογών «Αίθριον Φώς» & «Φώς και σκιές» του ποιητή Μάνου Μελισσουργάκη.

Ομιλητές:  Ηλίας Παπακωνσταντίνου, ποιητής-συγγραφεύς- Αντιπρόεδρος  Π.Ε.Λ – Πανελλήνιας Ένωσης Λόγου  & Αγγελική  Κωβαίου – Ψάκη:  ποιήτρια – ‘Εφορος Π.Ε.Λ.

Απαγγελία:  Έλενα Γεώργου |  Μουσική: Νίκος Φυλακτός | Πιάνο: Αναστάσης Γεωργιάδης

 

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου,  8:00’ μμ.

Παρουσίαση του βιβλίου « Το διάφορο δένδρο » της ζωγράφου και συγγραφέως Μίνας Κορδάλη.
Μουσική: Με τον γνωστό  Γάλλο μουσικοσυνθέτη – στιχουργό & ερμηνευτή Eddy Maucourt

Στην λήξη του τριημέρου των εκδηλώσεων θα γίνει η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων απ’ τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Ακολουθεί δεξίωση

Συντονισμός: Aπο την Ελληνοαμερικανίδα  Εικαστικό – εκπαιδευτικό κ. Αrgy Pappas – Tsiota.

                               

                                            Είσοδος ελεύθερη