Η μεγαλύτερη παγίδα με την επιθυμητή μείωση των κιλών είναι το γεγονός ότι ο κόσμος μεταφράζει τη μείωση κιλών με μείωση φαγητού.

Ποιος είπε ότι πρέπει να πεινάμε;

Ποιος είπε ότι πρέπει να μειώσουμε την όρεξή μας με “μαγικά” χάπια;

Ποιος είπε ότι πρέπει να βάλουμε δαχτυλίδι στο στομάχι μας κ.λπ.;

Το πρόβλημα δεν είναι ότι τρώμε, αλλά το τι τρώμε και το πόσο περισσότερο από όσο καίμε!

Τρώω λιγότερο = αποκτώ αψεγάδιαστο κορμί
Ευτυχώς αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ΜΥΘΟΣ! Ο μεταβολισμός ξυπνάει με τις καύσεις που κάνει ο οργανισμός μας όσο μεταβολίζει τις τροφές. Για να χάσουμε κιλά θα πρέπει να “ξυπνήσουμε” ή αλλιώς ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό;
Με συχνά μικρά γεύματα στην αρχή, όχι κάτω από 1200 θερμίδες ημερησίως, άσκηση, άσκηση, ξανά άσκηση και νερό.

Αφού δεν τρώω γιατί δεν χάνω κιλά;
Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση! Η απάντηση απλή: Και γιατί να χάσεις;;;
Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται γεύματα για να κρατάει ψηλά τον μεταβολισμό του, όπου Υψηλός Μεταβολισμός = Μεγάλες Καύσεις!

Τι θα γίνει αν τρώω 1-2 φορές την ημέρα από λίγο;
Όποιος βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και υγεία η διαλειμματική νηστεία (θα την αναλύσουμε σε άλλο άρθρο) είναι το κλειδί για την υγεία και υψηλά ενεργειακά επίπεδα. Αυτό όμως αφορά λίγους. Για τους περισσότερους η απάντηση είναι πως θα χαθούν κάποια κιλά στην αρχή λόγω θερμιδικής έλλειψης, αλλά θα είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ μυϊκά κατά κύριο λόγο και υγρά. Θα αποσυντονιστούν οι ορμόνες και θα μπλοκάρει ο μεταβολισμός μπαίνοντας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου ό,τι τρώτε θα προσπαθεί να το αποθηκεύσει ως λίπος για να έχει ενεργειακό απόθεμα τις ώρες που τον αφήνετε νηστικό.

Είστε στον λάθος δρόμο αν ο στόχος σας είναι η μείωση του βάρους!
Υποθερμιδικές δίαιτες, στερήσεις και ατελείωτες ώρες λάθος αερόβιας επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα συν προβλήματα υγείας για δώρο.

Ο τρόπος είναι ΕΝΑΣ και λειτουργεί αποτελεσματικά σε ΟΛΟΥΣ!
Τρώω σωστά (σωστά! Όχι λίγο) και χτίζω μυική μάζα. Έτσι αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός μου και κατά συνέπεια οι καύσεις!

Αλλάξτε στόχο όχι μόνο για την εικόνα σας αλλά και για την υγεία σας!

Φροντίζοντας από μέσα το σώμα σας αυτό θα αντανακλά τη φροντίδα και την ομορφιά εξωτερικά!

Πέρα από τη διατροφή, σπουδαίο ρόλο παίζει η άσκηση!
Δεν μπορεί να αλλάξει ένα σώμα χωρίς ΒΑΡΗ! Με τα βάρη χτίζονται οι μύες, για την ακρίβεια κάνοντας βάρη διαλύουμε τους μύες μας και εκείνοι κάθε φορά επανέρχονται πιο μεγάλοι και πιο δυνατοί. Οι μύες για να “επιζήσουν” χρειάζονται περισσότερη ενέργεια. Τι σημαίνει αυτό; Αν πάρουμε δύο άτομα όπου και οι δύο ζυγίζουν ακριβώς το ίδιο βάρος, όμως ο ένας έχει μυικό ιστό 40% ενώ ο άλλος 50%, εκείνος με την περισσότερη μυικότητα θα καίει περισσότερες θερμίδες από τον άλλον ακόμα και την ώρα του ύπνου.

Άσκηση ή Διατροφή;
Η άσκηση παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, όμως η διατροφή όπως είπαμε είναι αυτή που εκτοξεύει τον μεταβολισμό μας. Δεν μπορεί όμως το ένα να λειτουργήσει αποδοτικά χωρίς το άλλο.

Το κλειδί της επιτυχίας;
Τελειότητα μέσα-έξω = Διατροφή + Άσκηση

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα το ύψος μου;
Δεν υπάρχει ιδανικό βάρος! Συνηθίζεται να μετρούν πολλοί τον Δείκτη Μάζας Σώματός τους, (πρόκειται για μια συνάρτηση βάρους και ύψους) και να υπολογίζουν βάση των κιλών τους το επίπεδό τους. Είναι ένας πολύ γενικός τρόπος με πολλές ανακρίβειες και κενά.


Αν θέλετε να βρείτε το ιδανικό σας βάρος αφήστε τη ζυγαριά στην άκρη και εμπιστευτείτε τον καθρέφτη σας. Μόνο αυτός σας λέει την αλήθεια. Βάλτε δίπλα δίπλα έναν άνθρωπο 90 κιλών με 8% λίπος και έναν πάλι 90 κιλών με 30% λίπος. Η ζυγαριά θα δείχνει και στους δύο το ίδιο ακριβώς, 90 κιλά. Η διαφορά όμως που θα αντικρίσετε θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.


Συμπερασματικά, τρώμε συχνά μικρά γεύματα, ενυδατωνόμαστε επαρκώς, γυμναζόμαστε με βάρη και αερόβια. Πετάμε ζυγαριές, μαγικά χάπια αδυνατίσματος και φυλλάδια με μοδάτες δίαιτες. Επενδύουμε σε βασικό εξοπλισμό (μια συνδρομή σε γυμναστήριο ή μια μπάρα και δυο αλτήρες στο χώρο μας), σε ποιοτικές τροφές και σε έναν καθρέφτη!

Δώστε χρόνο στο σώμα σας, ακολουθείστε τον σωστό δρόμο θέτοντας σωστούς στόχους και απολαύστε την πορεία προς το επιθυμητό αποτέλεσμα!