Η παχυσαρκία είναι πάθηση! Προκαλείται από την συσσώρευση λίπους στο σώμα και οι συνέπειές της είναι καταστρεπτικές για την υγεία. Προκαλεί μείωση του προσδόκιμου ζωής, καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, πολλές μορφές καρκίνου, άσθμα, αποφρακτική άπνοια ύπνου, οστεοαρθρίτιδα, δυσκολία εκτέλεσης απλών καθημερινών αναγκών και άλλα πολλά.

Ποιος είναι παχύσαρκος; Παχύσαρκος χαρακτηρίζεται κάποιος του οποίου ο δείκτης μάζας σώματος ξεπερνά τα 30 kg/m^2.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (2015-2017) της Πρωτοβουλίας Επιτήρησης της Παιδικής Παχυσαρκίας (COSI) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 42% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα, ενώ το 20% και το 14% αντίστοιχα παχύσαρκα. Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά στην παιδική παχυσαρκία, με την Κύπρο και την Ισπανία να διεκδικούν την πρωτιά. Η παχυσαρκία αποτελεί το έδαφος για την ανάπτυξη πληθώρας κινδύνων!

Ποια είναι η λύση; Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής σε συνδυασμό με σωματική άσκηση! Η διατροφή θα πρέπει να είναι βασισμένη στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, πλούσια δηλαδή σε φρουτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο. Ακολουθώντας εμείς οι ενήλικες μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή συνδυάζοντάς την με άθληση, δίνουμε το παράδειγμα στη νέα γενιά να ακολουθήσει τον δρόμο της υγείας που χαράζουμε!

Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι το κλειδί της επιτυχίας!

Ενημερωθείτε και δράστε!

Το οφείλετε σε εσάς και στα παιδιά σας!