Σε ένα όμορφο σημείο το οποίο αγκαλιάζει η θάλασσα, βρίσκεται το νησάκι Ρέπη με τον Φάρο του να απέχει λίγα λεπτά από το λιμάνι της Σκιάθου. Ένα μέρος το οποίο μπορεί να φέρει υπεραξία στην τοπική αγορά της Σκιάθου, να συμβάλει στην επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου, και στην αναβάθμιση της Ποιότητας του Πολιτισμού και του Τουρισμού.

Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, να γίνει ένα όμορφο αξιοθέατο, Μουσείο , και κατ επέκταση χώρος Wedding island – Lighthouse point. Μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υιοθετηθεί απο το Λιμενικό Ταμείο ή από το Δήμο Σκιάθου, και με κατάλληλες δαπάνες να γίνει επισκέψιμο, και εντυπωσιακό για το κοινό.

Είναι σημαντικό να έχουμε Θεματικές Δραστηριότητες για τους Τουρίστες μας, ειδικά αν θέλουμε να προσελκύσουμε:

– Τουρισμό Κρουαζιέρας, πράγμα το οποίο έχω αναπτύξει στο παρελθόν.

– Τουρισμό Σκαφών αναψυχής

– Τουρισμό Γαμήλιο

– Τουρισμό Πολιτιστικό

– Τουρισμό Θεματικών Πάρκων , (και όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με υπηρεσίες της Σκιάθου).

Με δυο λόγια τι χρειάζεται στο νησί ΡΕΠΗ, με μικρός κόστος:

Α) Εξασφάλιση Χώρου για να μπορούν να δένουν Ιστιοπλοϊκά και Παραδοσιακά Καίκια.

Β) Εξασφάλιση Ασφαλής πρόσβασης κατά την ανάβαση-κατάβαση των Τουριστών.

Γ) Ενέργειες σχετικές με την Αρχιτεκτονική και αποκατάσταση του κτιρίου, (κυρίως καθαριότητα, τσιμεντοποιία και βάψιμο), ώστε να ξανά έχουμε έναν Νησιώτικο Φάρο, όπως αρμόζει στη Σκιάθο.

Τέλος, τις απογευματινές ώρες μπορεί να λειτουργήσει επιπλέον ως ΄΄Wedding island & Lighthouse point ΄΄, και να δώσει μια ξεχωριστή επιλογή σε ζευγάρια για την τοποθεσία τέλεσης του Γάμου τους, (μόνο Τελετής και όχι Δεξίωσης).

Με όλα τα παραπάνω ο Δήμος θα έχει αύξηση των εσόδων του από τα εισιτήρια του Μουσείου και από τα Δημοτικά παράβολα Γάμων με επιπλέον χρέωση. Η Αγορά θα έχει πολλαπλάσια έσοδα, καθώς θα διαθέτει κάτι το μοναδικό στην Ελλάδα, από την λειτουργία της διπλής ιδιότητας, χάρη στην οποία θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο, καθώς και αύξηση του κύκλου εργασιών, των θαλάσσιων επαγγελματιών του Λιμένα Σκιάθου και όχι μόνο.

Είμαι βέβαιος πως θα γίνει πόλος έλξης για ζευγάρια που θα τους δοθεί η δυνατότητα να παντρευτούν σε ένα μικρό όμορφο νησάκι, και θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν Ιστιοπλοϊκό, Σκάφος, Βάρκα ή καίκι. Να χρησιμοποιήσουν και να δοκιμάσουν όλες τις υπηρεσίες της Σκιάθου, και να μοιραστούν τις ευχάριστες αναμνήσεις με τους φίλους τους. Αν θέλουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε άλλους ανταγωνιστικούς Γαμήλιους προορισμούς, με αυτό το μικρό νησάκι, χωρίς να έχουμε περιβαλλοντικές επιπτώσεις, απλά ξαναφέρνοντας το στην λειτουργική του μορφή.

Ένας Τουριστικός προορισμός όπως είναι το νησί μας, πρέπει να εκμεταλλευτεί και να αναδείξει τις ομορφιές του, από άκρη σε άκρη, και να παρέχει νέες και πρωτότυπες ιδέες προς την σωστή κατεύθυνση.

[*] Ο Αποστόλης Πασχάλης είναι Δημοτικός Σύμβουλος