Στα πλαίσια των εκάστοτε μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων ο Όμιλος για την UNESCO  Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, διοργανώνει με ευρεία δημοσιότητα  την 1η Διεθνή Έκθεση εικαστικών τεχνών, με τίτλο «Mare Magnum – η Μεσόγειος μέσα από την τέχνη», από 8 ως 12 Οκτωβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), Ρηγίλης 1, Αθήνα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και χαίρει της ευγενικής υποστήριξης  των  Πρεσβειών της Δημοκρατίας της Ρουμανίας, της Κροατίας και της Βουλγαρίας στην Ελλάδα. Θα προβληθούν έργα σύγχρονων αναγνωρισμένων Ελλήνων αλλά και ξένων εικαστικών μέσα από τα οποία υμνείται η Μεσόγειος Θάλασσα, η «περικαλλέα λίμνη» της Ευρώπης.

H ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΤΖΗ

Στόχος των συμμετεχόντων εικαστικών είναι να ενώσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης προβάλλοντας την σημαντικότητά της για την ανθρώπινη ύπαρξη, σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης των λαών αλλά και  όλων των εθνών της Ευρώπης.

Μέσα από τα έργα τους στοχεύουν ν’ αναδειχθεί το μεγαλείο της «Μεγάλης Θάλασσας» !!! Καθώς επίσης ο ρόλος της και η πολυποικιλότητα των πολιτισμών που αναπτύχθηκαν γύρω της διαχρονικά, ως αφετηρία και ως συνέχεια για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος από την χώρα μας 30 εικαστικοί δημιουργοί, μεταξύ των οποίων και η συμπατριώτισσά μας εικαστικός  κ. Καλατζή Μαρία με το έργο της «΄Υμνος στην Μεσόγειο».
Είναι πολιτιστική ακόλουθος του «Ομίλου για την UNESCO Tεχνών,  Λόγου και Επιστημών Ελλάδος», μέλος της «WAACWorld Academy of  Arts and CultureU.S.A», της « Βαλκανικής Αμφικτιονίας», της «Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Αειφόρο Αιγαίο» & πολλών άλλων Πολιτιστικών συλλόγων & σωματείων.

Η κα ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΤΖΗ

‘Εχει διοργανώσει 7 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε περισσότερες από 36 ομαδικές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Της έχουν απονεμηθεί έπαινοι, τιμητικά διπλώματα, βραβεία, 2 τιμητικές πλακέτες και 2 χρυσά μετάλλια για το εικαστικό της έργο και την συνεισφορά της στον Πολιτισμό.
Έργα της διαφόρων τεχνοτροπιών βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό καθώς επίσης σε ιδιωτικά  και δημόσια Μουσεία. Δίδαξε ζωγραφική στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Σκιάθου και απέδωσε εικαστικά το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής «Μνήμες και ευωδιές της Πόλης μου».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις   19:00’, με μουσική διαδρομή αποτελούμενη από αγαπημένες και δημοφιλείς μελωδίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που επιμελείται και παρουσιάζει η διεθνούς φήμης συνθέτης και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια  με το μουσικό της σχήμα.