Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου θα αγοραστούν 2 απινιδωτές και θα τοποθετηθούν ο ένας στο κεντρικό Λιμάνι του νησιού και ο άλλος στο Αθλητικό Συγκρότημα, ενώ ένας τρίτος θα αγοραστεί για την πολυσύχναστη παραλία των Κουκουναριών. Στο Skiathoslife.gr επιστολή απέστειλε ο Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου Θανάσης Ευγενικός.:

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ Δ. ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ

«Ο δήμαρχος ΣΚΙΑΘΟΥ Δ.Πρεβεζανος παραδίδοντας για όλη μια φορά μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο δημοτικό συμβούλιο αιφνιδίασε ευχάριστα χθες και με παρέμβαση του στο θέμα της απόκτησης ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον δήμο ΣΚΙΑΘΟΥ εξηγώντας με συντομία ότι η μάχη ενάντια στον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο κερδίζεται η χάνεται μέσα στα πρώτα 3 με 5 λεπτά το πολύ εισηγήθηκε την απόκτηση ενός επιπλέον της σχετικής εισηγήσεως και την τοποθέτηση τους στο αθλητικό συγκρότημα γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου και στο χώρο του λιμανιού τοποθεσίες υψηλής συγκέντρωσης ανθρώπινου  πληθυσμού χειμώνα καλοκαίρι .

Οι ΑΕΑ ειναι μικρού όγκου ιατρικές συσκευές που χορηγούν ρεύμα στην καρδιά και την επαναφέρουν σε λειτουργία σε περίπτωση καρδιακής δυσλειτουργίας και ανακοπής. Με λίγα λόγια επαναλειτουργούν σταματημένες καρδιές πασχόντων συμπολιτών μας. Ο χειρισμός τους είναι πολύ εύκολος καθώς διαθέτουν
φωνητικές οδηγίες ακόμη και για  αρχάριους χρήστες. Ως υπηρεσία ασθενοφόρου Κέντρου υγείας Σκιάθου και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και την εξαιρετική διευθύντρια του ιατρό  κ Βασιλική Αυγέρη έχουμε προγραμματίσει διήμερο ΔΩΡΕΑΝ εκπευδευτικό κρατικά πιστοποιημένο σεμινάριο εκπαίδευσης χρήσης απινιδωτή και πρώτων βοηθειών από επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ στο νησί μας σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα .
Ο δήμαρχος αποδεικνύει για άλλη  μια φορά ότι όταν θέλουμε μπορούμε και μάλιστα όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα . Τέτοιες πρωτοποριακές κινήσεις για την αυτοδιοίκηση του νησιού μας αποδεικνύουν στην πράξη ότι ο Δήμος δεν ταυτίζεται μόνο με ομπρέλες – καντίνες – τσιμεντοστρώσεις οδών, είσπραξη τελών και φόρων αλλά και ότι φροντίζει να είναι κοντά στον συμπολίτη και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας .

Ως επαγγελματίας Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου ευχαριστώ πολύ τον Δήμο Σκιάθουγια την ικανοποίηση αποδοχής του αιτήματος απόκτησης του ΑΕΑ, τον δήμαρχο μας για την πρόταση του απόκτησης ενός επιπλέον μηχανήματος και βέβαια όλο το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου που ομόφωνα ψήφισε θετικά
στα παραπάνω.»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ