Σήμερα Σάββατο 15.9 στη Γλώσσα Σκοπέλου με ιδιαίτερη λαμπρότητα μεταφέρθηκαν στη γενέτειρα του μετά από 54 χρονιά τα οστά του ναύτη Αρμενιστή Νικολάου Καπαδούκα που σκοτώθηκε από Τουρκικά πυρά στα γεγονότα της Τηλλυρίας στην Κύπρο το 1964.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων μίλησε και κατέθεσε στεφάνι ο βουλευτής Χρ Μπουκώρος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος κ Χρ Βασιλούδης ενώ τα ιστορικά γεγονότα εξιστόρησε η διεθνολόγος Έλενα Αντωνοπούλου από το ημερολόγιο του πατέρα της που ήταν παρών στα γεγονότα στην Κύπρο. Ιδιαίτερα συγκινητική η τοποθέτηση του αδελφού του Δημ Καπαδούκα π. δημοτικού συμβούλου Δ Σκιάθου καθώς και εκπροσώπου από την περιοχή της Κύπρου όπου βρισκόντουσαν τα οστά του Καπαδουκα.

Άγημα του πολεμικού ναυτικού απέδωσε τιμές με πυροβολισμούς επικεφαλής δε ήταν ο υποναύαρχος Κ Μαμπλενης .Παρόντες εκπρόσωποι όλων των σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της περιοχής και από το ΤΣ της Γλώσσας οι κκ Τσουκαλάς, Αγάλος Φωτόπουλος και η ψυχή της εκδήλωσης π αντιδήμαρχος κ Αθηνά Ντάκη.

Η εκδήλωση έγινε στην εκκλησία Παναγία Ελευθερώτρια Γλώσσας όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο. Σημειωτέον η προτομή του Καπαδούκα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο εδώ και πολλά χρόνια με δαπάνες των εφέδρων αξιωματικών που πολέμησαν στην Κύπρο το 1964.

Τιμή και δόξα ΑΘΑΝΑΤΟΣ