Σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19.05 η Δέσποινα Τσούκα υποδέχεται στο στούντιο την Σοφία Κανταράκη,μια γυναίκα η οποία πέρα από τις σημαντικές σπουδές συνεχίζει ακατάπαυστα να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της σε θέματα παιδείας από θέσεις ευθύνης, αλλά και σαν μέλος σημαντικών επιτροπών σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο.

Η Σοφία Δ. Κανταράκη γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στη Σκιάθο, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Είναι αριστούχος του τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος Θεολογίας του Εθνικού&Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με άριστα (Μ.Α) στη Βυζαντινή Ιστορία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ. Γνωρίζει Γερμανικά και Αγγλικά. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και επιμορφώσεις στο Eu­ropeanschoolnet. Έχει πιστοποιημένη επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ από το ΥΠΕΠΘ. Είναι κριτής εισηγήσεων στην ΕΕΠΕΚ, συμμετέχει ως επιμορφώτρια σε προγράμματα ασύγχρονης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Είναι Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, έχοντας υπηρετήσει ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση στο Βόλο.
Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το θεσμό Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση στον διαγωνισμό i-create. Έλαβε εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά διασχολικά προγράμματα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια με εισηγήσεις. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον τοπικό τύπο. Συνεργάτης της εφημερίδας Θεσσαλία.

Ελάτε στην συντροφιά μας στους 100,7 και 101,2 στα FM και στο διαδίκτυο από την σελίδα volos.ert.gr για την γνωρίσουμε καλύτερα και ν’ ακούσουμε τα τραγούδια που αγαπά και θα μοιραστεί μαζί μας !!