Η παράταξη του Μανώλη Πασχάλη, θέλοντας να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, ζήτησε τη συνεργασία της εταιρίας Συμβούλων MTC GROUP, που θεωρείται μια από τις πλέον καταξιωμένες του χώρου. Σε συνέχεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο κ. Μανώλης Πασχάλης και ο κ. Νότης Μαρτάκης στις αρχές Ιουλίου, η εταιρία ετοίμασε και παρουσιάζει έρευνα ικανοποίησης τουριστών με βάση τα σχόλια του Trip Advisor.

Από αυτήν προκύπτει ότι ενώ οι εντυπώσεις των επισκεπτών μας είναι, κατά κύριο λόγο, εξαιρετικές, η Σκιάθος δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει τουρισμό στο εύρος της περιόδου που της αξίζει και περιορίζεται στο διάστημα μόνο του καλοκαιριού, πράγμα που δείχνει την έλλειψη στρατηγικής και μάλιστα σε ένα τόπο με τόσο πλούσιο τουριστικό προϊόν.

Η παρουσίαση, λοιπόν, της έρευνας αυτής γίνεται για να «αφυπνίσει συνειδήσεις» και να δημιουργήσει το πλέγμα των συνεργασιών που απαιτούνται για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η Δημοτική μας παράταξη δεν εξαντλεί την παρουσία της με τον αντιπολιτευτικό λόγο. Επεκτείνει τη συνεισφορά της στα κοινά με όσα κρίνει ότι είναι χρήσιμα και ωφέλημα για τη Σκιάθο μας. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να απαγκιστρωθεί από τη μικροπολιτική και να στρωθεί στη δουλειά για να μην έχουμε to 2019 ακόμα μια χαμένη τουριστική χρονιά όπως φέτος. Εμείς, είμαστε εδώ και για να συνδράμομε την κοινή προσπάθεια αλλά και να καταγγείλουμε αν διαπιστώσουμε και πάλι ραστώνη και απλά «σουλάτσα» στις εκθέσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Υ.Σ Αναπόφευκτα γεννώνται ερωτήματα για την μελέτη τουρισμού του κ. Δρακόπουλου που παράγγειλε πριν μερικούς μήνες η Δημοτική αρχή. Το κόστος ήταν 25000 και αναρωτιόμαστε για την χρησιμότητα της μελέτης η οποία παρεμπιπτόντως δεν αποτέλεσε εργαλείο σχεδιασμού για την τουριστική προβολή, ενώ παράλληλα τα ευρήματα της έρευνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο μιας απλής επίσκεψης στο site της Frapport και μερικών ακόμη ταξιδιωτικών γραφείων!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ 

Τripadvisor Σκιάθου