Τριάντα οικογένειες στην Αλόννησο ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, αποκλείονται από τη δημόσια υγεία, απομονώνονται και περιθωριοποιούνται. Το Κέντρο Κοινότητας του νησιού θα προσπαθήσει να δώσει διέξοδο σε ορισμένα από τα αδιέξοδά τους.
Το Κέντρο Κοινότητας στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην εξυπηρέτησή τους, στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, στην ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της συνεργασίας και στην άρση των φαινομένων περιθωριοποίησης. Σύντομη περιγραφή της Δράσης Η Δράση του Κέντρου Κοινότητας αποσκοπεί στη συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης για νοικοκυριά και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας. Η τροφοδοσία εξασφαλίζεται από δωρεές τοπικών και μη επιχειρήσεων, από επιχειρηματικούς ομίλους, φορείς και πολίτες. Με τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκεται τόσο η κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων σε είδη άμεσης ανάγκης και είδη καθημερινής χρήσης, αλλά και η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Στους κατοίκους θα διανέμονται τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, νωπά τρόφιμα ( εφόσον υπάρχουν κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμός που θα διασφαλίζει την ποιότητα, τη διατηρησιμότητα και την καλή τους κατάσταση από άποψη υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις). Τα παραπάνω είδη θα διανέμονται δωρεάν σε κάθε δικαιούχο μία φορά τον μήνα. Οι διανομές θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα σε ημέρα που θα αποφασίζεται από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και ώρες 08:00 έως 16.00.