Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη

Σε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής συνελήφθη σε σπίτι φίλης του στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο Μπαρμπαρούσης φέρεται να χρησιμοποίησε χωματόδρομους και παράδρομους της εθνικής οδού από την ορεινή Ναυπακτία για να κατευθυνθεί προς Αθήνα προκειμένου να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει καρτέρι.

Ο βουλευτής  βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι Μπαρμπαρούσης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, ο βουλευτής προέτρεψε τον στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης ενώ ώρες αργότερα ακολούθησε καταδίωξη στην εθνική οδό από αστυνομικούς.

 

 

 

 

Loading...
error: Content is protected !!