Μόνο ως χρυσή ευκαιρία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη δυνατότητα που παρείχε η Eurobank στους τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού και όχι μόνο που έδωσαν δυναμικό παρόν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στη Σκιάθο την Πέμπτη 14 Ιουνίου στην αίθουσα του Μπούρτζι και αφορούσε στην παρουσίαση του προγράμματος “Business Banking Τουρισμός”.
Ξεπερνώντας τον παραδοσιακό ρόλο της Τράπεζας στόχευσε και πέτυχε αφενός την ενημέρωση όσων θέλουν να αξιοποιήσουν σύγχρονα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά προγράμματα και αφετέρου να αξιοποιήσουν εκείνα τα εργαλεία και προνόμια για τη χρηματοδότησή τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και του Τουρισμού αποτελεί για την Eurobank στρατηγική επιλογή που υλοποιείται μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καινοτόμων υπηρεσιών και προνομιακών προϊόντων που στόχο έχει την ουσιαστική ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό στηρίζει τον τουρισμό με εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα. Ήρθαν να προσθέσουν ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τουρισμού ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων με υποδομές που προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουριστικού κλάδου. όσον αφορά στα προνόμια για όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες, αυτά είναι εξειδικευμένα προϊόντα χρηματοδότησης, ενίσχυσης της ρευστότητας, διαχείρισης εισπράξεων και μισθοδοσίας, καθώς και μια σειρά μη τραπεζικών προνομίων σε συνεργασία με επιλεγμένες εταιρίες, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών προβολής και διαφήμισης, εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και επαγγελματικής κατάρτισης.
Έντονο υπήρξε και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου κάτι που έγινε αντιληπτό όχι απλά και μόνο από την μεγάλη προσέλευση αλλά κυρίως από τη διαδραστικότητα στην επικοινωνία που αναπτύχθηκε μέσα από τις συνεχείς ερωτήσεις και απορίες που διατύπωναν προς τα στελέχη της τράπεζας.

Ρ. Αθανασίου: “Μοναδικά προνόμια για επιχειρήσεις”
Η Eurobank επενδύει εδώ και πολλά χρόνια στον κλάδο του τουρισμού. Φέτος για 8η συνεχή χρονιά συνεχίζει με το πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός το οποίο, όπως μας δήλωσε η Διευθύντρια Marketing, Wholesale Banking Ρόζη Αθανασίου περιλαμβάνει προνόμια για τις επιχειρήσεις σε δύο άξονες.
Όπως και η ίδια ανέφερε στην ομιλία της “από τη μία μεριά έχουμε τα τραπεζικά προϊόντα τα οποία είναι χρήσιμα για τον τουριστικό επιχειρηματία για την καθημερινότητά του αλλά και για την ανάπτυξη της επιχείρησής του και τα δίνουμε σε προνομιακές τιμές ειδικά για τις επιχειρήσεις των τουριστικών περιοχών.
Από την άλλη πλευρά κοιτώντας τις ευρύτερες ανάγκες των επιχειρήσεων τις έχουμε εντοπίσει σε επίπεδο προβολής, σε επίπεδο εκπαίδευσης, σε επίπεδο συμβουλευτικής, αλλά ακόμα και προστασίας τους από πιθανούς πιστωτικούς κινδύνους και έχουμε αναπτύξει μία σειρά από αυτό που λέμε μη τραπεζικά προνόμια που βοηθούν την επιχείρηση στο επιχειρηματικό της κομμάτι, πέρα από το τραπεζικό”.

Σε ερώτηση για την ανταπόκριση των επιχειρηματιών αλλά και τα προνόμια που παρέχονται πρόσθεσε πως “Ο κόσμος μας αλλάζει. Ο κόσμος μας γίνεται ψηφιακός. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν τελείως οι δυναμικές της αγοράς και του καταναλωτή. Εμείς δίνουμε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αυτή την τάση και να κάνουν ψηφιακή επικοινωνία με πολύ προνομιακό κόστος που το έχει εξασφαλίσει η Eurobank. Τα μηνύματα είναι πάρα πολύ θετικά. Οι επιχειρηματίες καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται βοήθεια για να μπουν σε αυτόν τον καινούριο ψηφιακό κόσμο και εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε”.