Ένας δραστήριος νέος, έμπειρος πολίτης και υποστηριχτής των θεμάτων των Β. Σποράδων, πρόκειται να κατέβει στον στίβο της πολιτικής με το Κίνημα Αλλαγής, στο οποίο είναι ήδη μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ. O Άγγελος Αγραφιώτης γεννήθηκε το 1966 στο νησί της Σκοπέλου, είναι έγγαμος με μία κόρη 24 ετών, που σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο και αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της.

Εργατικός και δραστήριος ασχολήθηκε από τα 22 του επαγγελματικά με το χώρο της ιδιωτικής ασφάλειας, αφού το βιογραφικό του είναι γεμάτο από αντίστοιχα πτυχία των πιο αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών κέντρων και Ακαδημιών του εξωτερικού.

Είναι Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Μεταπτυχιακή εργασία, με θέμα την Αντιμετώπιση του Ξεπλύματος Χρήματος και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας. Είναι πρώην Αδειούχος Ιδιωτικός Ερευνητής, με σημαντικές επιτυχίες, αρκετές εκ των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας. Από το χώρο των υπηρεσιών ασφαλείας αποχώρησε το 2009 και σήμερα είναι Σύμβουλος Ασφάλειας πρεσβειών, πολυεθνικών και Ελληνικών εταιρειών και ιδιωτικών οργανισμών.

Έχει επανειλημμένα βραβευθεί από την Ελληνική Αστυνομία για τη συμβολή του,

*Κατά του κοινού εγκλήματος,
*Κατά της εμπορίας ανθρώπων,
*Στην εξιχνίαση σημαντικής υπόθεσης που αφορούσε σε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ζημία σε βάρος των δημοσίων εσόδων κακουργηματικού χαρακτήρα (παραβάσεων της φορολογικής & ασφαλιστικής νομοθεσίας, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα).
καθώς και από οργανισμούς παγκόσμιας αναγνώρισης ανθρώπων με κύρος και επιρροή στο επάγγελμά τους.

Είναι μέλος του Ιδρύματος Οικουμενικού Ελληνισμού, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς οργανισμούς όπως η A.S.I.S. International στην οποία είναι Πρόεδρος του Aegean Chapter (243) www.asis.com.gr, όπου ανήκουν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αλβανία και στην Ι.Τ.Ο.Τ.Α. (International Tactical Officers Training Assotiation) www.itota.net με έδρα το Chicago-U.S.A. Είναι επίσης, μέλος του I.A.C.S.P. (International Association of Counterterrorism and Security Professionals) www.iacsp.com με έδρα το Arlington-U.S.A
Διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ του Ορφανοτροφείου Βόλου και είναι μέλος της AHEPA HJ 13 Argonauts.

Ο Αγγελος Αγραφιώτης θα δώσει την δική του προσωπική «μάχη» στην πολιτική θεωρώντας πως πρέπει σε αυτήν να μπουν άνθρωποι άφθαρτοι, με γνώση στο επιχειρείν, που μόνο να δώσουν ενδιαφέρονται και όχι να λάβουν.

Από το Skiathoslife.gr ο κ. Αγραφιώτης ανοίγει από σήμερα έναν δίαυλο επικοινωνίας μέσα από άρθρα, παρουσιάσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και κυρίως στα νησιά μας.

Καλή επιτυχία!