Δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 80χρονου σε αργία ιερέα που συνελήφθη στις 11 Μαϊου στο Βόλο για το αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς και η σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη.
Πρόκειται για τον Γεώργιο Κωνσταντάκο του Δημητρίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε στις 17-07-1938 στην Καρδίτσα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ασέλγειας με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα δέκα, όχι όμως και τα δεκαπέντε έτη, έναντι ανταλλαγμάτων και αμοιβής τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 15-11-2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των διωκομένων πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, στους αριθμούς κλήσης 24210 – 76957 και 24210 – 76951. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση με τις κατηγορίες σε βάρος ιερέα για ασέλγεια σε 11χρονη εν γνώσει της μητέρας της, που φέρεται να έπαιρνε χρήματα, προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες.

«Ήξερα τι μου έκανε, αλλά βοηθούσα τη μαμά μου που δεν είχε χρήματα. Ξέρω πως η μαμά μου δεν έχει λεφτά και πως αυτός τη βοηθούσε». Με αυτά τα λόγια ένα 11χρονο κοριτσάκι περιέγραψε στην παιδοψυχολόγο της Αστυνομίας τις ώρες που περνούσε στα χέρια του 80χρονου «παπά». Με κατεβασμένα τα παντελόνια έτοιμος να ζητήσει για μια ακόμη φορά από το παιδί να τον αγγίξει, πιάστηκε από την Αστυνομία στον Άναυρο.
«Δεν έχω κάνει τίποτα. Πήγα το παιδί στις κούνιες» δηλώνει στους αστυνομικούς ο πολύτεκνος 80χρονος ιερέας που κανένας από την οικογένειά του δεν πήγε να τον δει στο κελί όπου κρατείται.

Ο 80χρονος πολύτεκνος ιερέας τα τελευταία χρόνια είχε τεθεί σε αργία από τη Μητρόπολη Δημητριάδος για πολλές παράνομες πράξεις σε περιοχή της βόρειας Μαγνησίας, όπου ιερουργούσε. Το 11χρονο παιδάκι εξέδιδε η ίδια η μητέρα του για χαρτζιλίκι.
Η 30χρονη Βουλγάρα είχε «συμφωνήσει» να βρίσκεται ο 80χρονος με το βεβαρημένο παρελθόν, ο οποίος κυκλοφορούσε παρά την καθαίρεση με ράσα, με την 11χρονη κόρη της, να ασελγεί στο παιδικό κορμάκι.

Έναντι αμοιβής ο 80χρονος είχε ερωμένη την 30χρονη, αλλά αυτό δεν τον ικανοποιούσε. Ο «παπάς» θα ασελγούσε, θα έδινε παιχνιδάκια στο παιδί και κάποια χρήματα σε εκείνη.
Προχθές το απόγευμα αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου – εκτός υπηρεσίας – τον εντόπισε να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την 30χρονη. Μαζί τους είχαν και το 11χρονο κορίτσι. Ο αστυνομικός τους ακολούθησε, γιατί γνώριζε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε βεβαρημένο ιστορικό, ενώ τελευταία είχε ενημερωθεί η αστυνομία για κινήσεις του απέναντι σε παιδάκια.

Ο αστυνομικός τούς είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα pet shop για να αγοράσουν καναρίνι.
Αυτό που έκανε εντύπωση στον αστυνομικό και συνέχισε την παρακολούθηση είναι, πως κάποια στιγμή η 30χρονη Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 80χρονο με την 11χρονη κόρη της. Ο 80χρονος μπήκε σε λεωφορείο με την 11χρονη και ο προορισμός τους ήταν τα βράχια στον Άναυρο.
Ο αστυνομικός ζήτησε τη συνδρομή συναδέλφων του και συνέλαβαν τον ιερέα πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.