Ο όμιλος φουσκωτών Βόλου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», έχοντας κοινωνικές ανησυχίες και αφουγκράζοντας τις ανάγκες για παροχή ιατρικών υπηρεσιών στη Γλώσσα που βρίσκεται απομακρυσμένη από το λιμάνι της Σκοπέλου, οργάνωσε την 1η ιατρική του αποστολή με τίτλο «ARGONAUTES RIB Health 4A School Aid» με στόχο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και την κάλυψη αναγκών με φωτοτυπικά μηχανήματα, χαρτικά, βιβλία και χυμούς των Δημοτικών σχολείων της Γλώσσας και του Έλιος (Νέο Κλήμα).

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ επέλεξαν ένα νησί από τη «γειτονιά τους», μιας και είναι ο συνήθης προορισμός των αποδράσεών τους, για να κάνουν τον πρώτο τους «άλμα». Επέλεξαν τη Γλώσσα Σκοπέλου γνωρίζοντας ότι η βρίσκεται αρκετά μακριά από το λιμάνι (25 χιλιόμετρα) που διαθέτει Κέντρο Υγείας και φυσικά είναι δύσκολή η μετακίνηση των κατοίκων.

Ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες, με εγκρίσεις τόσο από Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου όσο και από Ιατρικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία και με την Αντιδήμαρχο Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη, οργάνωσαν την αποστολή τους που κάλυψαν πολλές ιατρικές ειδικότητες. Στη αποστολή συμμετείχαν: Γενικός ιατρός – Παιδίατρος – Καρδιολόγος – Γυναικολόγος – Οδοντίατρος – Χειρουργός και Εργοθεραπευτής.
Αναλυτικά:
• Γυναικολόγος στη Λάρισα Αλέξανδρος Νταφόπουλος (Υπεύθυνος ιατρικής ομάδας)
• Καρδιολόγος στη Λάρισα, Ανδρεανίδης Ηλίας
• Χειρουργός στη Λάρισα, Φραγκίσκος Φαφουλάκης
• Χειρουργός Οδοντίατρος από Βόλο Αλεξάνδρα Ποκοτζέσκα
• Εργοθεραπευτής στο Βόλο , Νίκος Βαρβαρέλης
• Παιδίατρος στη Σκόπελο, Τσάμπρα Μαρία
• Γενικός ιατρός στην Σκιάθο, Εγνατιάδης Νίκος


Η αποστολή ξεκίνησε με τέσσερα φουσκωτά την Παρασκευή μεσημέρι από το Βόλο. Τακτοποιήθηκε ο ιατρικός εξοπλισμός και τα ατομικά είδη στα ταμπούκια και κατέβηκαν οι μανέτες. Τόσο ο Παγασητικός όσο και ο βόρειος Ευβοϊκός έβραζε και οι κυβερνήτες σερφάριζαν ανάμεσα στις κόχες των κυμάτων για να κάνουν την πλεύση ανάλαφρη. Μια στάση στη Σκιάθο για την παραλαβή γιατρού και αργά το απόγευμα η αποστολή έφτασε στο Λουτράκι, το επίνειο της Γλώσσας, μεταφέροντας όλο τον ιατρικό εξοπλισμό.

Τα εφόδια για τα σχολεία που ήταν φωτοτυπικά μηχανήματα , χαρτικά, βιβλία και χυμοί, είχαν σταλεί με το πλοίο της γραμμής. Στην προβλήτα υποδέχτηκαν την αποστολή οι τοπικοί φορείς και η επίσημη υποδοχή έγινε στο Δημοτικό σχολείο Γλώσσας από τα παιδιά και τους γονείς, οι οποίοι προσέφεραν δώρα στον πρόεδρο των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ Τάσο Πασχούδη και παραδοσιακά γλυκά στους επισκέπτες. Χαρακτηριστικός είναι ο χάρτης που ζωγράφισαν τα παιδιά με αμφορείς που παραπέμπουν στους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 


Από το πρωί του Σαββάτου στήθηκαν τα ιατρεία στο κοινοτικό κατάστημα αλλά και στο σχολείο. Την αποστολή αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και η προσέλευση όλων των ηλικιών ήταν αθρόα. Οι κάτοικοι όλων των ηλικιών, άδραξαν την ευκαιρία , για να εξεταστούν από τόσο πολλές ειδικότητες καταξιωμένων γιατρών από τη Λάρισα, το Βόλο και τη Σκιάθο, που βρέθηκαν συγκεντρωμένη στην κωμόπολή τους..
Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε επιστροφή την Κυριακή, αλλά ο καιρός τον Μάιο είχε άγριες διαθέσεις με καταιγίδες. Έτσι ολοκληρώνοντας τις εξετάσεις του Σαββάτου, η αποστολή πήρε το δρόμο της επιστροφής με τις πρώτες σταγόνες που εξελίχθηκαν σε βροχή να πέφτουν πάνω στα σκάφη.
Νύχτα σχεδόν επιστρέψαμε στον Βόλο, με μια μικρή στάση στην Αγία Κυριακή και το Τρίκερη. Η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τόσο των ιατρών, όσο και των μελών των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ. 

Φυσικά τέτοιες αποστολές απαιτούν κάποια χρήματα και πέρα από αυτά που διέθεσαν οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, και φυσικά ο Δήμος Σκοπέλου, βοήθησαν με μεγάλες χορηγίες το «ΖΑΓΟΡΙ» η «SAMSUNG» η «Grapheteria».
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το περιοδικό «ΣΚΑΦΟΣ» με τον Σπύρο Πριόβολο και το MAGNISIA TV – ALONISSOS TV & SKOPELOS TV, που κάλυψαν την εκδήλωση με λήψη drone , φωτογραφίες και video.